Ξύπνησαν και οι Γερμανοί για Novartis

Ξύπνησαν και οι Γερμανοί για Novartis21.02.2018Πρόσωπα

Μετά τη «σιωπή» για τα σκάνδαλα με τη Siemens και τα υποβρύχια, το «Spiegel» φτάνει να υπαινίσσεται έως και εκλογές!

Αν και σε άλλα μεγάλα σκάνδαλα, όπως εκείνα της Siemens, αλλά και των υποβρυχίων που... έγερναν, τηρούσε σιγήν ιχθύος, προσπαθώντας να στρέψει αλλού το «βλέμμα» του, αλλά κυρίως την προσοχή των αναγνωστών του, φιλοξενώντας ρεπορτάζ και άρθρα για τους «τεμπέληδες Ελληνες»,

αυτή τη φορά το «Spiegel» κάνει ειδική αναφορά στην υπόθεση Novartis.

«Tο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους» χαρακτήριζε χθες το γερμανικό περιοδικό την υπόθεση που προκαλεί «σεισμό» στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό εδώ και μέρες, και ειδικά τώρα, εν όψει βέβαια της σημερινής, κρίσιμης ψηφοφορίας που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην ελληνική Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Στο εκτενές δημοσίευμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνεται πως η μεγάλη ελβετική φαρμακοβιομηχανία φέρεται ότι δωροδόκησε με μεγάλα ποσά Ελληνες γιατρούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και υψηλόβαθμους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Η έρευνα για το σκάνδαλο άρχισε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, όμως όπως τονίζει το «Spiegel» κανείς στην Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένος για το σοκ που θα προκαλούσαν οι αποκαλύψεις στην ελληνική κοινωνία, όπως βέβαια και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Το γερμανικό περιοδικό πάντως δεν παρέλειπε να δώσει ακόμη μία ενδιαφέρουσα διάσταση στις εξελίξεις γύρω από τη γνωστή μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, καθώς τόνιζε πως «το σκάνδαλο Novartis είναι σημαντικό και από πολιτικής άποψης για τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Πάντα σύμφωνα με το «Spiegel», «το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό ως υπέρμαχος της διαφάνειας, έτοιμος να μεταρρυθμίσει το διεφθαρμένο σύστημα που οδήγησε την χώρα στα Μνημόνια. Ομως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, το σκάνδαλο Novartis ενδέχεται να φέρει έναν νέο πολιτικό αέρα για τον κύριο Τσίπρα, ιδίως μάλιστα αν ο Ελληνας πρωθυπουργός προτιμήσει, όπως εκτιμούν παρατηρητές, τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα