Βόμβες από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις για το κόμμα των συλλαλητηρίων!

Βόμβες από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις για το κόμμα των συλλαλητηρίων!08.02.2019Πρόσωπα

Καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιείται η λαϊκή οργή προς άγραν ψήφων

«Ο αγώνας για τη Μακεδονία ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ και όχι κομματικός. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ». Με αυτόν τον τρόπο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων αντέδρασε στην προαναγγελία ίδρυσης κόμματος από συνδιοργανωτή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, με την παράλληλη χρησιμοποίηση εικόνων από τις μεγάλες διαδηλώσεις

για το Μακεδονικό.

Την ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα με την ονομασία Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (ΕΠΟΣ) είχε κάνει ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εκ των βασικών διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουμε με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία».

Επίσης, στο ίδιο κείμενο σημειώνεται σε αυστηρή γλώσσα: «Κάθε Ελληνας διατηρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Οχι όμως βάζοντας ως “βιτρίνα” ένα κρίσιμο εθνικό θέμα προς άγραν ψήφων. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπηλεύονται ο αγώνας κι η αγωνία αγνών πατριωτών, δίνοντας την αλγεινή εντύπωση ότι όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα κόμμα». Και καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων: «Ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις Παμμακεδονικές Ενώσεις και προσήλθε ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ στα συλλαλητήρια με σκοπό την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Δεχθήκαμε τόνους χημικών και άφθονη βία από τις δυνάμεις καταστολής κατόπιν εντολής της κυβέρνησης. Σταθήκαμε ΟΡΘΙΟΙ... Το ίδιο θα πράξουμε και ΤΩΡΑ! Ο αγώνας για τη Μακεδονία θα είναι μακρύς και δύσβατος. Ο αγώνας για τη Μακεδονία ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ και όχι κομματικός. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ».

Keywords
Τυχαία Θέματα