«Βαβέλ» η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

«Βαβέλ» η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία03.10.2018Παρασκήνιο

Σε «Βαβέλ» μετατράπηκε η -ομολογουμένως ξεχασμένη από όλους- Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, που συνεδρίασε για να αποφασίσει αναφορικά με τον χρόνο που θα εκδοθούν τα πορίσματα των κομμάτων

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε ο χρόνος της επιτροπής να παραταθεί έως τον ερχόμενο Μάιο, για να διερευνηθεί περαιτέρω «η υπόθεση του

φαρμάκου», και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών εκ μέρους της συγκυβέρνησης, που απέρριψε την πρότασή της. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «σκόπιμη καθυστέρηση», καταλογίζοντάς της ότι ζητά την παράταση των εργασιών της επιτροπής, με σκοπό «να μην εκδοθεί ποτέ πόρισμα».

Το γαϊτανάκι των αλληλοκατηγοριών συνεχίστηκε και αναφορικά με τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία ο Παύλος Πολάκης είχε αρχικώς υπολογίσει σε 230.000.000 ευρώ, αν και στη συνέχεια τη... συρρίκνωσε.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε ότι οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν «αναντιστοιχία στους απολογισμούς, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. Εμφανίζονταν λογιστικά διαθέσιμα ποσά που δεν υπήρχαν στα τραπεζικά διαθέσιμα, περίπου 89.000.000 ευρώ, η πορεία των οποίων δεν μπορεί να εξηγηθεί», όπως είπε.
Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, οι βουλευτές της Ν.Δ. υποστήριξαν ότι στο πόρισμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «έλλειμμα».

Τελικώς αποφασίστηκαν παράταση των εργασιών της επιτροπής έως το τέλος Νοεμβρίου και κλήση των πραγματογνωμόνων για τη «μαύρη τρύπα» του Κέντρου, αλλά και του τέως προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη. Μάλιστα, η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε την κλήση και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, επειδή είχε διατελέσει υπουργός Υγείας, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να μην κάνουν δεκτό το αίτημά της, παρέχοντας ασπίδα προστασίας στη νέα υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα