Τραβούν το σκοινί οι Αλβανοί! Απαγόρευσαν είσοδο σε Ελληνα

Τραβούν το σκοινί οι Αλβανοί! Απαγόρευσαν είσοδο σε Ελληνα 05.08.2019Άρθρα

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί και...

... να προβαίνουν σε ενέργειες εμπρηστικές για τις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οπως ανέδειξε το breaknews.gr, επιτείνοντας τις προκλητικές τους ενέργειες έκριναν «ανεπιθύμητο», χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση, τον Ελληνα κοινωνιολόγο Κώστα Δημητρόπουλο, απαγορεύοντάς του να εισέλθει στην Αλβανία έπειτα από έλεγχο που του έκαναν στην Κακαβιά.

Σημειώνεται πως ο κ. Δημητρόπουλος πήγαινε στο χωριό της συζύγου του, στη Χειμάρρα, με τα παιδιά του για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Και, παρά το ότι ο ίδιος ζήτησε την αιτιολόγηση αυτής της επίσημης άρνησης εισόδου, από τις αλβανικές Αρχές δεν του δόθηκε καμία εξήγηση.

Στο σχετικό έγγραφο του «υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων» που του επιδόθηκε αναφέρεται πως «θεωρείται απειλή για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια, τη δημόσια υγεία ή τις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση εισόδου συνδέεται με τη συμμετοχή του κ. Δημητρόπουλου στην κηδεία του Κώστα Κατσίφα.

Και δεν είναι το μόνο περιστατικό, μια και την ίδια αντιμετώπιση είχαν και άλλοι Ελλαδίτες οι οποίοι πήγαν στις 8 Νοεμβρίου 2018 στις Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρόπουλος προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τις πολιτικές οργανώσεις, τις αρμόδιες Αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς.

 

Keywords