Τον άφησαν ελεύθερο και επέστρεψε στις ληστείες

Τον άφησαν ελεύθερο και επέστρεψε στις ληστείες21.08.2018Αστυνομικά

Μέλος της διαβόητης σπείρας των χρηματοκιβωτίων αποφυλακίστηκε και χτυπούσε κοσμηματοπωλεία

Στα χέρια των ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν οι ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες, που με την απειλή όπλων εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στη λεωφόρο Αχαρνών και αφαίρεσαν πανάκριβα χρυσαφικά! Οι δύο ευρηματικοί ληστές, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχαν μπουκάρει στο κοσμηματοπωλείο φορώντας μάσκες και καπέλα, και μόλις άρπαξαν τη λεία τους διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση φέρεται ότι εγκατέλειψαν το όχημα μεταφοράς και ξεφορτώθηκαν τη... στολή εργασίας (!), τα ρούχα και είδη μεταμφίεσης σε κάδο απορριμμάτων, για να κρύψουν τα ίχνη τους. Κατά τη σύλληψή τους οι δύο άνδρες έφεραν πάνω τους πιστόλι και ασύρματο, δύο κασετίνες με κοσμήματα και μία αποκριάτικη μάσκα, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέθοδο της μεταμφίεσης είχαν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε άλλη υπόθεση ληστείας.

Συγκεκριμένα, πριν από έναν μήνα, στις 20 Ιουλίου, ο ένας από τους δύο ληστές φέρεται ότι είχε εισβάλει σε υποκατάστημα τράπεζας, που στεγάζεται σε νοσοκομείο στη δυτική Αττική, όπου φορώντας πάλι αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Και οι δύο δράστες φέρεται ότι έχουν μακρύ ιστορικό παραβατικότητας για αντίστοιχα αδικήματα.

Ο ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί και πριν από περίπου τρία χρόνια ως μέλος συμμορίας που λήστευε χρηματοκιβώτια εταιριών! Τότε είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει μέρος της ποινής του, αλλά αποφυλακίστηκε το 2017 με περιοριστικούς όρους.
Στο μεταξύ, χθες η Αστυνομία έπιασε στα πράσα ένα 27χρονο ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία ληστειών σε βενζινάδικα και ταχυδρομικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγιος Δημήτριος, Αλιμος, Παλαιό Φάληρο και Ηλιούπολη).

Keywords
Τυχαία Θέματα