Το πρώτο εμβόλιο από τη Ρωσία – Το δοκίμασε η κόρη του Πούτιν

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό, δίνει ανοσία διαρκείας και ότι το δοκίμασε η κόρη του!

Γεγονός είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας μάλιστα πως ήδη εμβολιάστηκε μία από τις κόρες του. «Σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά στον κόσμο, πήρε έγκριση ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού» δήλωσε ο Πούτιν και συνέχισε λέγοντας πως θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021.

«Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας» πρόσθεσε.

«Μία από τις κόρες μου έκανε αυτό το εμβόλιο. Συμμετείχε στα πειράματα» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, μερικά λεπτά αφότου είχε ανακοινώσει την ομολογοποίηση αυτού του εμβολίου. Η ονομασία του εμβολίου είναι «Sputnik V» (το V αναφέρεται στο vaccin/εμβόλιο) και παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από τη Σοβιετική Ένωση το 1957. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάπτυξη του εμβολίου πανηγυρίζεται από τη Μόσχα ως μεγάλη επιτυχία, αφού η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο πρόεδρος του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF, το οποίο συμμετείχε στην ανάπτυξη του εμβολίου, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη δεχτεί παραγγελίες από 20 χώρες, που αντιστοιχούν σε 1 δισεκατομμύριο δόσεις. Πιο αναλυτικά, όπως γνωστοποίησε ο Πούτιν, το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εν λόγω ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται. Είναι πάντως αξιοσημείωτη η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Μόσχα για την ανάπτυξη του εμβολίου, κάτι που δείχνει δίχως αμφιβολία την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για το προϊόν. Από την άλλη πλευρά, μερίδα επιστημόνων εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο η Ρωσία έχει βάλει το εθνικό κύρος μπροστά από την επιστήμη και την ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα