Το νέο πολιτικό «ξέπλυμα» του Παπανδρέου

Το νέο πολιτικό «ξέπλυμα» του Παπανδρέου02.12.2017ΠΑΣΟΚ

Συμπεριελήφθη στο εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο που όρισε η Φώφη

Το μόνο νέο που κατάφερε να φέρει μέχρι στιγμής ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς είναι το νέο πολιτικό «ξέπλυμα» του Γιώργου Παπανδρέου!

Οι διαμαρτυρίες της ΔΗΜ.ΑΡ. για το όνομα του φορέα, αλλά και τα χαμόγελα του ΓΑΠ για το Κίνημα Αλλαγής ανάγκασαν τη νικήτρια των εκλογών και επικεφαλής του νέου κόμματος να δημιουργήσει Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμπεριέλαβε όλους τους επικεφαλής…κομμάτων και γκρουπούσκουλων.



Στο εξαμελές όργανο μπήκαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ως υπαρκτή κοινοβουλευτική δύναμη, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έλαβε ποσοστό πάνω από 40% τη δεύτερη Κυριακή, ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, για να αξιοποιηθεί όπως είχε ζητήσει ο Κ. Σημίτης, αλλά και άλλοι δύο επικεφαλής ανύπαρκτων κομμάτων: Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος, μήπως και σταματήσει την γκρίνια ότι τον έχουν αφήσει στην απέξω, αλλά και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου, που τον βάζουν από την... πίσω πόρτα στο νέο κόμμα, προκειμένου να ξεπλύνει το όνομά του στο... νέο ΠΑΣΟΚ, που όμως δεν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ!

Η πρόεδρος του νέου φορέα ξεπληρώνει τα γραμμάτια στον πρώην πρωθυπουργό για τη στήριξη στον δεύτερο γύρο, ενώ, από την άλλη πλευρά, του εξασφαλίζει πλήρη στήριξη στη διατήρηση του ΚΙΔΗΣΟ εντός του νέου φορέα για να μπορεί να το παίζει… πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προετοιμάζοντας την ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή.

Η κυρία Γεννηματά και οι συνεργάτες της έχουν βρει τον μπελά τους με τους δημαρίτες, που είναι ιδανικοί στο να αναζητούν λεπτομέρειες και να δημιουργούν θέματα.

Ετσι άρχισε η διαφωνία με το όνομα «Κίνημα Αλλαγής», που αποφάσισαν η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης ως επικεφαλής των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, με τους δημαρίτες να ζητούν αλλαγή του ονόματος σε «Δημοκρατικό Κόμμα».
Βρέθηκε όμως ρόλος για τον Θ. Θεοχαρόπουλο στο Πολιτικό Συμβούλιο, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν οι εντάσεις και οι διαφωνίες, οι οποίες θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα