Το νέο «alter ego» της Φώφης, που ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Το νέο «alter ego» της Φώφης, που ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!15.07.2018Πρόσωπα

Ποιος είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, που ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., έχει εκπομπή στον Σκάι του Αλαφούζου και είναι υπεύθυνος σχεδιασμού στην εταιρία του Μαρινάκη

Νέα ήθη στον τομέα της επικοινωνίας των πολιτικών κομμάτων. Από τη «μερικής απασχόλησης» Μαρία Σπυράκη, περάσαμε στον «full time job» Σταμάτη Μαλέλη. Η πρώτη διατηρεί τη θέση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος,

και ο δεύτερος είναι σύμβουλος ενημέρωσης με εκπομπή στον Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου, υπεύθυνος σχεδιασμού του WEB TV της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη και ανέλαβε προσφάτως γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ενα κοινό στοιχείο και των δύο είναι οι σχέσεις τους με το άλλοτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησαν είτε προβάλλοντας με πάθος η κυρία Σπυράκη τα θέματα του κόμματος από τις δημοσιογραφικές θέσεις που κατείχε, κάνοντας αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία που σήμερα «υπηρετεί», είτε συνεργαζόμενος με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος ο κ. Μαλέλης, ακόμη και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η φωτογραφία της Μαρίας Σπυράκη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο την «κυνηγάει» ακόμη για τις σχέσεις που της αποδίδονται με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σταμάτης Μαλέλης είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έγραφε ομιλίες του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να αμείβεται.
Το γεγονός ότι ο κ. Μαλέλης συνεργάζεται με δύο εκδοτικούς-επιχειρηματικούς ομίλους, του κ. Αλαφούζου και του κ. Μαρινάκη, και ταυτόχρονα είναι γραμματέας Επικοινωνίας ενός πολιτικού κόμματος δεν φαίνεται να απασχολεί τον ίδιο, αφού δηλώνει (σ.σ.: σε επικοινωνία που είχε με το Enimerosi24) ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από καμία δουλειά την οποία έχει αναλάβει, γιατί «δεν έχει άλλους πόρους να συντηρηθεί».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία του με τον Σκάι είναι νεφελώδης, αλλά με τον κ. Μαρινάκη έδωσε τα χέρια πρόσφατα και πήρε ένα γραφείο με όλα τα κομφόρ στο υπόγειο της Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου στεγάζονται και άλλα μέσα ενημέρωσης της εταιρίας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, όπως «Τα Νέα», «Το Βήμα» και τα sites του ομίλου.

Δεν φαίνεται, όμως, να απασχολεί η επαγγελματική σχέση του κ. Μαλέλη με τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα ούτε τη Φώφη Γεννηματά, η οποία τον επέλεξε για τη θέση του γραμματέα Ενημέρωσης. Θεωρεί ότι είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι ουδεμία σχέση έχει με επιχειρηματικά-εκδοτικά συμφέροντα. Η ανάθεση του τομέα Επικοινωνίας στον γνωστό δημοσιογράφο έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατήγγειλε «δόλιο σχέδιο» χειραγώγησης του Κινήματος Αλλαγής με την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη και λεφτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ. Μαρινάκη κι υπεργολάβο του κ. Μητσοτάκη» έγραψε σε ένα φαρμακερό tweet (3 Ιουλίου) ο κ. Ραγκούσης, κάνοντας επίθεση στη Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν απάντησε ποτέ στην ουσία των καταγγελιών του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η απόφασή της να τοποθετήσει γραμματέα Επικοινωνίας τον Σταμάτη Μαλέλη προκάλεσε αντιδράσεις εντός του κόμματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όπως ακριβώς έγινε στη Νέα Δημοκρατία από την ανάθεση της εκπροσώπησης του κόμματος στη Μαρία Σπυράκη.

Ο λόγος που η Χαριλάου Τρικούπη «βράζει» είναι ότι κατά το παρελθόν ο Σταμάτης Μαλέλης είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα όμως έχει χαρακτηρίσει «ολέθρια» τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., ρίχνοντας προφανώς ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και είχε περάσει... γενεές δεκατέσσερις τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συνεργάστηκε, εξαπολύοντας μύδρους κατά των συνεργατών του, αρκετοί εκ των οποίων είναι σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής.

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 30 Νοεμβρίου του 2017, ο κ. Μαλέλης έγραφε: «Το ΠΑΣΟΚ από κυρίαρχο κόμμα της πολιτικής σκηνής κινδύνευσε σε πρόσφατες εκλογές να μείνει εκτός Βουλής. Θεωρώ ότι περισσότερο συνέβαλε η ολέθρια σχέση με τη Δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε στα χαμηλά πατώματα γιατί ηττήθηκαν η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία, αλλά γιατί ο πολίτης θεώρησε το άλλοτε ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό ΠΑΣΟΚ ακολούθημα της Ν.Δ.».

Σε αυτή την «ολέθρια» σχέση της Δεξιάς με τον ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, ενώ πρόεδρος του κόμματος και συγκυβερνήτης με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι βολές στους «κηπουρούς» του ΓΑΠ και το πελατειακό σύστημα

Τα λεγόμενα του κ. Μαλέλη φέρνουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την κυρία Γεννηματά ως προς το θέμα της συνεργασίας της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που ξορκίζει η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., καταγγέλλει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει: «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός». Αραγε, τι θα επικοινωνήσει ο κ. Μαλέλης; Τη συνεργασία ή τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ιδού τι έγραφε στο ίδιο άρθρο: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο φορέας αυτός όπως διαμορφώνεται πρέπει να δουν περισσότερο προς τα αριστερά. Να αρχίσει ένας ειλικρινής διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ που, παρά τα λάθη του, εκφράζει μεγάλα αριστερά και ριζοσπαστικά τμήματα των πολιτών. Να ανοίξει ο διάλογος και εκεί θα φανεί ποιοι τον θέλουν και ποιοι όχι».

Ενα άλλο ερώτημα είναι πώς θα δεχθούν και θα συνυπάρξουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με τον κ. Μαλέλη, όταν τους έχει σύρει τα εξ αμάξης κατά το παρελθόν. «Δυστυχώς, εγώ έγραφα τους λόγους του Παπανδρέου, αλλά το 2007 αποχώρησα από την ομάδα του Γιώργου, τον οποίο πραγματικά πίστεψα. Την πάτησα. Αλλά το κατάλαβα νωρίς. Εφυγα το 2007 γιατί δεν άντεχα τους… κηπουρούς. Δεν μπορούσα να πηγαίνω στη Χαριλάου Τρικούπη και να παίζω με τα παιδάκια. Ηταν κάτι παιδάκια που ήθελαν να παίξουν και εγώ πήγαινα να κάνω εκεί επικοινωνία» είπε σε συνέντευξή του το 2013, για να προσθέσει, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για «πελατειακό σύστημα»: «Τον Γ. Παπανδρέου τον ενδιέφερε η εξουσία, ήθελε πάση θυσία να γίνει κι αυτός ένας “Παπανδρέου πρωθυπουργός”».

Τι γυρεύει, λοιπόν, ο κ. Μαλέλης σε ένα κόμμα που κατήγγειλε στο παρελθόν, δήλωσε ότι δεν ψήφισε καν το 2009 στις εκλογές και άσκησε δριμεία κριτική σε στελέχη του; Κάποιοι λένε ότι θα χρησιμοποιήσει τη θέση που έλαβε για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ κάποιοι άλλοι συνδέουν ευθέως την επαγγελματική σχέση που απέκτησε πρόσφατα ο κ. Μαλέλης με την τοποθέτησή του στη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα