Το (μοιραίο) αυτογκόλ με τον Τατσόπουλο

Το (μοιραίο) αυτογκόλ με τον Τατσόπουλο18.11.2018Παρασκήνιο

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή του εθνομηδενιστή και υβριστή (ακόμα και του ιδίου) μετέτρεψε το κόμμα σε «χύτρα που βράζει»

Ρήση μεγάλου διανοητή και πολιτικού ανδρός... «“Η πολιτική είναι μια πληγή που δεν κλείνει ποτέ”, λέτε στην πρώτη κιόλας φράση του βιβλίου σας. Θα το ξανακάνετε λοιπόν;» ήταν η ερώτηση, την οποία διαδέχεται η εξής απάντηση: «Το λέει ο ήρωας μιας ταινίας, για την ακρίβεια - κι εγώ το προσυπογράφω. Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να το ξανακάνω. Σίγουρα δεν θέλω να το ξανακάνω υπό οιεσδήποτε συνθήκες,

ως σάκος του μποξ με Σύνδρομο Στοκχόλμης. Χώρια που οι πολιτικοί είναι σαν τους ηθοποιούς. Δεν αρκεί να θέλουν αυτοί να παίξουν. Πρέπει και κάποιος να τους καλέσει».

Με αυτόν τον τρόπο είχε απαντήσει στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική ο Πέτρος Τατσόπουλος στις 31 Μαΐου 2016 σε συνέντευξή του στο Larissanet, με αφορμή την παρουσίαση στη Λάρισα του βιβλίου του «Ημουν και εγώ εκεί». Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί πως είναι οριστικό το «αντίο» στην πολιτική τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν είχε αποτύχει να εκλεγεί βουλευτής με το Ποτάμι. Από την απάντηση, πάντως, του Πέτρου Τατσόπουλου, που άνοιγε υπό όρους τον δρόμο της επιστροφής του στην πολιτική, φαίνεται ότι για τον ίδιο η πολιτική είναι θέατρο. Για την ιστορία, η συνέντευξη εκείνη τιτλοφορούνταν «Η χύτρα βράζει».
Δυόμισι χρόνια αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από «τα αζήτητα» τον Πέτρο Τατσόπουλο και ανακοίνωσε την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., μετατρέποντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε... «χύτρα που βράζει».

To χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αποδέκτες αποδοκιμασιών από σύσσωμη τη βάση και το στελεχικό δυναμικό της Ν.Δ., που έμεινε εμβρόντητο από την αλλοπρόσαλλη επιλογή να ανακηρυχτεί ο Πέτρος Τατσόπουλος υποψήφιος βουλευτής, επιμένουν στην επιλογή τους προβάλλοντας απίστευτα επιχειρήματα, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ένα πρόσωπο που, εκτός από εθνομηδενιστής και γυρολόγος της πολιτικής, είναι γνωστός για τον πεζοδρομιακού επιπέδου δημόσιο λόγο που άρθρωσε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του στον ΣΥΡΙΖΑ, μη διστάζοντας να καταφερθεί με τον πιο σκαιό τρόπο κατά οποιουδήποτε είχε διαφορετική άποψη από τον ίδιο.

Οι δικαιολογίες

Στην απόγνωσή τους στο Μοσχάτο να δικαιολογήσουν αυτήν την τραγική για τη Ν.Δ. επιλογή, υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι με σταυρό και οι ψηφοφόροι θα κρίνουν και θα αποφασίσουν αν θα εκλέξουν τον Πέτρο Τατσόπουλο. Καταφεύγουν δε και σε άλλα απίστευτα επιχειρήματα, που υποδηλώνουν περίπου ότι με επιλογές τύπου Τατσόπουλου η Ν.Δ. θα απευθυνθεί, πέραν της Δεξιάς, στο ακροατήριο του Κέντρου, και θα κερδίσει την αυτοδυναμία! Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε ήδη μιλήσει από τη ΔΕΘ για υποψηφίους από την Κεντροαριστερά και την Αριστερά και υποστηρίζουν ότι με τον Πέτρο Τατσόπουλο στέλνουν το μήνυμα προς τους πολίτες που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ Ν.Δ. να το κάνουν τώρα!

Εκεί, πάντως, που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον τρόπο σκέψης ορισμένων στο Μοσχάτο είναι το γεγονός ότι πλέκουν το εγκώμιο του Πέτρου Τατσόπουλου για το... ήθος του, επειδή πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ένα μικρό κόμμα που αγκομαχούσε να μπει στη Βουλή και έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν βρέθηκε στα πρόθυρα της εξουσίας!

Το γεγονός, πάντως, ότι οι μόνοι μαχητικοί υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τατσόπουλου στη Ν.Δ. είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης και οι οπαδοί του λέει πολλά, και λέει ακόμα περισσότερα ότι η λογική της υποστήριξης που παρέχει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στον Π. Τατσόπουλο είναι του τύπου «διαφωνώ με τις απόψεις του για την Επανάσταση του 1821, αλλά μας ενώνει η εκδίωξη του Τσίπρα από την εξουσία». Δηλαδή, «ακόμα και με τους εθνομηδενιστές θα συνεργαστώ προκειμένου να ρίξω τον Τσίπρα», για να παραφράσουμε τη ρήση ενός πολιτικού της Αριστεράς ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο για το... καλό του τόπου.
Αλήθεια, με τα μυαλά που κουβαλάνε ορισμένοι στη Ν.Δ., πώς θα αποκαλούν τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος για να υπερασπιστεί όσα ανεκδιήγητα υποστήριζε για την Επανάσταση του 1821 είχε ζητήσει να τον αποκαλούν «ψ...λή του Βουκεφάλα»;

Οταν αποκαλούσε τον Σαμαρά «παραμυθατζή» και αποδομούσε τον Αβραμόπουλο

Και τι έχουν να πουν όταν μόλις το 2015, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποκαλούσε τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. και απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παραμυθατζή;

Πώς θα δικαιολογήσουν ότι δέχτηκαν στους κόλπους της παράταξης αυτόν που το 2013, σε συνέντευξή του, μιλούσε προσβλητικά στο gazzetta.gr για τον Ευρωπαίο επίτροπο, λέγοντας ότι «ο Αβραμόπουλος λέει τόσο πολλά, που στην ουσία δεν λέει τίποτα, για να μην ενοχλήσει κανέναν». Η μανία, πάντως, που έχουν στη Ν.Δ. να πυροβολούν τα πόδια τους είναι φοβερή. Πώς θα απαντήσουν ως προς το τι άλλαξε από το 2013, όταν ο Π. Τατσόπουλος δήλωνε ότι «ο Αδωνις θα κλείσει νοσοκομεία και ο Κυριάκος θα απολύσει υπαλλήλους»; Σημειωτέον ότι αυτό ακόμα και σήμερα είναι ο βασικός πυρήνας της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ή μήπως αρκούνται στις μετάνοιες του τύπου «ήταν λάθος που συνεργάστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και από εκεί πηγάζουν όλα τα άλλα λάθη που ψελλίζει τώρα ο Π. Τατσόπουλος;

Σε κάθε περίπτωση, πόσο πειστικά είναι αυτά για τους πολίτες; Εχουν αναρωτηθεί στη Ν.Δ. ποτέ γι’ αυτό; Εκτός κι αν θεωρούν ότι αυτά που τους ενώνουν με τον Τατσόπουλο είναι ο ελιτισμός του και η αφ’ υψηλού κριτική προς τον λαό για τις επιλογές του. Αλλωστε, ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει φτάσει σε σημείο να αποκαλέσει συλλήβδην τον ελληνικό λαό «μπανιστιρτζή-χαφιέ», αποφεύγοντας οποιαδήποτε διάκριση και κατηγοριοποίηση προκειμένου να εξηγήσει την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Γιατί το χειρότερο από όλα είναι κάποιοι στη Ν.Δ. να έχουν κοινές ανησυχίες για το μέλλον της Δεξιάς όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος που, κατά δήλωσή του, «χέστηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα