Το καρτέλ των Ρομά στο Μενίδι

Το καρτέλ των Ρομά στο Μενίδι02.07.2018Αστυνομικά

Τέλεια οργάνωση για το εμπόριο ναρκωτικών στους καταυλισμούς

Ζηλευτό ακόμη και από τα μεγάλα καρτέλ της λατινικής Αμερικής ήταν το δίκτυο που είχαν στήσει τα μέλη της πολυπλόκαμης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική με επίκεντρο τους καταυλισμούς Ρομά της Αγίας Σωτήρας και της Αυλίζας Αχαρνών.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος εμπορίας του θανάτου είχαν σχηματίσει μια μακριά ανθρώπινη αλυσίδα από φύλακες, βαποράκια και διακινητές, και είχαν οργανώσει ένα περίπλοκο δίκτυο κάλυψης της δράσης τους, αξιοποιώντας

ένα ευρύτατο δίκτυο από σπίτια και κλειστούς χώρους, όπως αποθήκες για τη φύλαξη και την επί τόπου χρήση ναρκωτικών από ουσιοεξαρτημένα άτομα, προκειμένου να μην εντοπίζονται τα ίχνη τους.

Κατά την εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 24 μέλη της σπείρας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Βασικό χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν η μεθοδική προσπάθειά τους να «εξαφανίζουν» τα ίχνη της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα αποτελείτο από δύο ομάδες με «στρατηγείο» το σπίτι 40χρονης Ρομά στην Αυλίζα. Το σπίτι ήταν χτισμένο σε ύψωμα, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς χωρίς να γίνει αντιληπτός και εκεί πήγαιναν οι χρήστες για να αγοράσουν τη δόση τους, ενώ ακριβώς δίπλα ήταν ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να κάνουν αμέσως χρήση και να φεύγουν χωρίς να έχουν πάνω τους τίποτα που θα μπορούσε να ενοχοποιήσει τους εμπόρους του θανάτου. Τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πολλά σπίτια και αποθήκες, απ’ όπου έβγαιναν μόνο σε μικρές ποσότητες, ενώ η «κεντρική αποθήκη» ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Στη Δυτ. Αττική

Η δεύτερη ομάδα είχε ως αρχηγό έναν Αλβανό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός δυτικής Αττικής, στην περιοχή της Νίκαιας και του Αμαρουσίου. Επίσης, διέθετε δύο σπίτια, όπου διέμεναν άτομα με διττό ρόλο, τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα-διακινητή. Οι συγκεκριμένες οικίες βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Αίσθηση προκαλούν οι ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, τα οποία φανερώνουν τον «κύκλο εργασιών» της σπείρας. Στις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 847,2 γραμμάρια ηρωίνης, 486,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 10,762 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1.113 ναρκωτικά δισκία και 93.270 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα