Το Parklane Λεμεσού στο σχήμα PRODEA – Παπαλέκα

Ένα πολυτελές θέρετρο οικοδομημένο σε παραθαλάσσια έκταση 100.000 τ.μ., που αποτελείται από 222 δωμάτια και 52 σουίτες

Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol, το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Λεμεσό, το οποίο είναι το μοναδικό luxury internationally branded θέρετρο στην Κύπρο, αποτελεί την πρώτη κοινή επένδυση της Invel Real Estate, της PRODEA Investments και του κυπριακού Ομίλου YODA

Group του Ιωάννη Παπαλέκα.

Τα τρία μέρη απέκτησαν, μέσω της Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV), το 100% των μετοχών της εταιρίας Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτριας του Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower, που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα. Ύστερα από την κίνηση αυτή η κοινοπραξία τους ελέγχει πλέον όλα τα luxury resorts της Κύπρου (Nicosia Landmark, Αphrodite’s Hills και Parklane Λεμεσού).

Το θέρετρο είναι οικοδομημένο σε παραθαλάσσια έκταση 100.000 τ.μ. και αποτελείται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες, συμπεριλαμβανομένων των 18 park villas ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες. Διαθέτει πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις, αλλά και γυμναστήριο, το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ., και έναν μοναδικό χώρο για παιδιά έκτασης 3.000 τ.μ.

Για να υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία των Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA Group, προηγήθηκε η συμφωνία που ανέδειξε την MHV ως το κοινό επενδυτικό όχημα των τριών μετόχων στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η PRODEA μεταβίβασε σε θυγατρική του YODA Group ποσοστό 45% που κατείχε στην MHV, διατηρώντας για τον εαυτό της μερίδιο 45%. Στην ιδιοκτησία της MHV συμμετέχει και η Invel Real Estate, μέσω θυγατρικής της, με ποσοστό 10%.

Μετά την απόκτηση του υπερπολυτελούς Parklane, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invel Real Estate και εκτελεστικός πρόεδρος της PRODEA Investments, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ανέδειξε με δήλωσή του την επιχειρηματική επιτυχία, η οποία φέρνει υπό τον έλεγχο της κοινοπραξίας το σύνολο των luxury resorts της Κύπρου: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση του πολυτελούς θέρετρου Parklane, η οποία ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας στην Κύπρο. Με το Parklane, το Landmark Nicosia και το Aphrodite Hills Resort, κατέχουμε πλέον τρεις εμβληματικές και ξεχωριστές μονάδες, τις οποίες, μέσω επένδυσης επιπρόσθετων κεφαλαίων για περαιτέρω ανάπτυξη, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε σε σημεία αναφοράς όχι μόνο για την κυπριακή αγορά αλλά και για ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Εν συνεχεία επικέντρωσε στον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας των Invel, PRODEA Investments και YODA Group, για την οποία σημείωσε ότι «εδραιώνεται και στρέφεται πλέον προς τις αγορές της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου μελετάμε συγκεκριμένες επενδύσεις στον τουριστικό χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα