Το «Mykonos Palace» άρχισε δρομολόγια στη γραμμή Χανιά - Πειραιά

Το «Mykonos Palace» άρχισε δρομολόγια στη γραμμή Χανιά - Πειραιά17.07.2018Πρόσωπα

Σε δύσκολες ημέρες για την ελληνική σημαία το επιβατηγό - οχηματαγωγό των Μινωικών Γραμμών «Mykonos Palace» ύψωσε τη γαλανόλευκη!

Η τελετή έγινε επί του πλοίου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων της διοίκησης των Μινωικών Γραμμών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Χατζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Μανιαδάκη.

Περιχαρής, ο υπουργός επισήμανε: «Δημιουργήθηκαν περισσότερες από 120 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έρχεται και η καθιέρωση του δικτύου των υδροπλάνων για την εξυπηρέτηση των νησιών». Από την εταιρία ανακοινώθηκε ότι όλο το προσωπικό είναι Ελληνες.

Το «Mykonos Palace» άρχισε δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά. Αναχωρεί καθημερινά από τον Πειραιά στις 16.00 και καταπλέει στα Χανιά στις 22.30. Φεύγει από τα Χανιά στις 24.00 και φτάνει στον Πειραιά στις 06.30.

Το μήκος του πλοίου είναι 214 μ., το πλάτος του 26 μ. και το βύθισμα 6,7 μ. Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Fincantieri, στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας, το 2002. Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες. Εχει μεταφορική ικανότητα 1.912 επιβατών και 821 Ι.Χ. οχημάτων ή 110 φορτηγών. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων.

Το «Mykonos Palace» έχει ελληνικό πλήρωμα αυξημένης σύνθεσης, ενώ είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Πειραιά. Πέρασε από τη θυγατρική των Μινωικών στη μητρική εταιρία, η οποία κατέβαλε 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποθήκες που υπήρχαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Αντώνης Μανιαδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δρομολόγηση του Cruise Ferry «Mykonos Palace», ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα