Ταπεινωτικά εκτός το ΜέΡΑ25, επίθεση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25, με την απογοήτευση στο εκλογικό κέντρο του κόμματος να είναι διάχυτη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική. Ως εκ τούτου, μένουν εκτός αρκετά μικρά κόμματα, μεταξύ αυτών και εκείνο του Γιάνη Βαρουφάκη. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε χθες νωρίς το βράδυ και ο εκπρόσωπος της SingularLogic.

Η αμηχανία ανάμεσα στα στελέχη

του κόμματος ήταν διάχυτη από το απόγευμα, όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του exit poll. Ωστόσο, η αγωνία κορυφώθηκε όταν άρχισε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το ποσοστό που συγκέντρωσε τελικά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, που ανέρχεται περίπου σε 2,55%, διέψευσε με τον χειρότερο τρόπο τις προσδοκίες ακόμη και όσων το επέλεξαν στις εκλογές του 2019, που είχε κερδίσει την είσοδο στη Βουλή με 3,44%.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα. Συγκεκριμένα, κατέστησε ως υπεύθυνη για τη συντριπτική νίκη της «Μητσοτάκης Α.Ε.», όπως είπε, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε ότι με το αποτέλεσμα αυτό «η ερντογανοποίηση και ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκαν».

«Ο λαός μίλησε. Δώσαμε τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε, υπέρ της νεολαίας, υπέρ των πολλών, υπέρ των αρχών του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού. Απόψε η ερντογανοποίηση και ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκαν. Η “Μητσοτάκης Α.Ε.” νίκησε κατά κράτος. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ενταφίασε την απλή αναλογική, μη αποδεχόμενη την πρότασή μας εδώ και δύο χρόνια για μία σύγκλιση προεκλογική σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης. Ενας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχόταν πράγματα στον κόσμο που θα έπρεπε να γίνουν, αλλά για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη, την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταπεινωτικά, ΜέΡΑ25, Βαρουφάκη, Μητσοτάκη, Τσίπρα,tapeinotika, mera25, varoufaki, mitsotaki, tsipra