Συνέδριο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση

Συνέδριο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση29.11.2019ΝΔ

Αρχίζει σήμερα (στο Metropolitan Expo) με πολλές καινοτομίες. Οι ομιλητές και οι διεθνείς προσωπικότητες που θα δώσουν το «παρών»

Aρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας,

με βασικό σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα» και με τη συμμετοχή 1.764 συνέδρων και 5.639 παρατηρητών.

Στις 7 μ.μ. είναι προγραμματισμένος ο εναρκτήριος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Antonio Lopez-Isturiz White και η πρώτη μέρα θα κλείσει με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημαίνον στέλεχος της ιταλικής Κεντροδεξιάς, η Ιρλανδή αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μαϊρίντ Μακ Γκίνες, η Ελληνοκύπρια βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου, καθώς και η Νταϊάνα Κίνερτ, στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης Γερμανίας.

Διάλογος

Παρόντες θα είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, με τον Κώστα Καραμανλή να μη σκοπεύει να πραγματοποιήσει ομιλία ή κάποια δήλωση, ενώ, αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το συνέδριο θα προσδιορίσει τη φυσιογνωμία της Ν.Δ. μετά τη νίκη στις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας. Στόχος της ηγεσίας είναι μέσω του συνεδρίου να ανοίξει ο διάλογος με την κοινωνία και να προσδιοριστεί το πλαίσιο μέσω του οποίου το κόμμα θα παραμείνει σε διαρκή επαφή με τον κόσμο, διατηρώντας σαφή και διακριτό ρόλο από την κυβέρνηση.

Αύριο, Σάββατο, θα υπάρχουν οι θεματικές ενότητες: η μάχη κατά του λαϊκισμού και η κλιματική αλλαγή. Συνολικά έχει δηλώσει πρόθεση να μιλήσει το 10% των συνέδρων, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί και νυχτερινός αγώνας δρόμου, όπου έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 374 δρομείς, ανάμεσά τους πιθανότατα και ο κ. Μητσοτάκης.

Η πλειοψηφία των συνέδρων ανήκει στην ηλικία των 35-44 (24,9%) και 25-34 (24,8%). Το 5,6% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-24, το 21,3% είναι στα 45-54, το 13,4% είναι στα 55-64 και ένα 10% είναι άνω των 65 ετών. Οσον αφορά το φύλο των συνέδρων, δύο στους τρεις είναι άνδρες, ενώ οι γυναίκες είναι το 33,5% του συνόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα