Συγκίνηση για τον δρόμο του «Ψηλού» στα Χανιά

Συγκίνηση για τον δρόμο του «Ψηλού» στα Χανιά19.10.2018Πρόσωπα

Πολλές αναμνήσεις στην τελετή ονοματοδοσίας της «Οδού Κων. Μητσοτάκη» στη Χαλέπα

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στα Χανιά από τον δήμο και το Ιδρυμα

«Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων έγιναν τα αποκαλυπτήρια και η ονοματοδοσία της «οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στο πατρικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, στη συνοικία της Χαλέπας.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» ανέγνωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον εκλιπόντα πολιτικό από τον μητροπολίτη Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνό, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ριζίτικο τραγούδι από κατοίκους του χωριού Ασή Γωνιά.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκ μέρους της οικογένειας τόνισε ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος. Και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος. Να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια. Δρόμος σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνεις τις κατηφόρες, αλλά να αντέχεις και τις ανηφόρες», προσθέτοντας ότι ο πατέρας του πέρασε στη ζωή του πολλές ανηφόρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι «δρόμος σημαίνει να μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό του. Οχι μόνο στον τελικό στόχο τον οποίο είχε θέσει, να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αλλά έφτασε κυρίως στον προορισμό της μεγάλης, της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης του έργου του από φίλους και πολιτικούς αντιπάλους».

Ακολούθησε αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. στο Θέατρο Χανίων «Μίκης Θεοδωράκης». Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν οι κόρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα