«Στον αέρα» το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία!

«Στον αέρα» το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία!30.11.2018Πρόσωπα

Την εμπλοκή, μέχρι να γίνουν... διορθώσεις παραδέχτηκε χθες ο Γ. Κατρούγκαλος

Ολα δείχνουν ότι αναβάλλεται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, που επρόκειτο να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, μέχρι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε εμμέσως την εμπλοκή, λέγοντας

ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχουν οι όροι να προωθηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση δεν διαφαίνεται, καθώς η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, εκδίδοντας μάλιστα νέα NAVTEX, που επικαλύπτει ολόκληρο το Καστελόριζο για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 4 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ στην κυπριακή ΑΟΖ και σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών, Γιώργος Λακκοτρύπης και Νίκος Χριστοδουλίδης, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Καθλίν Ντόχερτι και ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού της ExxonMobil Τρίσταν Ασπ επισκέφτηκαν τo πλωτό γεωτρύπανο Stena Icemax, το οποίο πραγματοποιεί για λογαριασμό της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum τη γεώτρηση στον στόχο Δελφύνη, στο Τεμάχιο 10.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου για τις ολοένα αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Αθήνα στρατηγικά έχει επιλέξει να μην απαντά στην ίδια ρητορική που χρησιμοποιεί η τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται απομονωμένη.
Ο κ. Κουμουτσάκος κατέθεσε στην Ολομέλεια δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ που ανέφεραν ότι έχει σταματήσει οποιαδήποτε ελληνική παρουσία γύρω από τα Ιμια, για να τονίσει ότι δεν πρέπει να στέλνονται αντιφατικά μηνύματα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα