Στις 28 Νοεμβρίου το ΚΕΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Στις 28 Νοεμβρίου το ΚΕΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων20.11.2018Οικονομία

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον μήνα Νοέμβριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 318.615 δικαιούχων.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, η συνολική δαπάνη του ΚΕΑ για τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 70.943.835,97 ευρώ. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς

το απόγευμα της Τρίτης 27 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Οπως ισχύει κάθε φορά, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Επισημαίνεται ότι αυτόν τον μήνα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το ΚΕΑ όσοι δικαιούχοι είχαν καταθέσει την αρχική αίτηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2018.

Στο μεταξύ, χθες η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρίες. Η συγκεκριμένη κλαδική σύμβαση καλύπτει συνολικά 437 εργαζομένους. Προβλέπει κατώτατο βασικό μηνιαίο μισθό 660 ευρώ, ο οποίος προσαυξάνεται με τα επιδόματα: τριετιών (3% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 36 ευρώ), γάμου (10% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 111,15 ευρώ), ειδικών συνθηκών (48,07 ευρώ για όλους τους μισθωτούς), τροφής (115,79 ευρώ για όλους τους μισθωτούς) και μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα