Στην «τρίαινα» της Εφορίας όλη η Μύκονος

Στην «τρίαινα» της Εφορίας όλη η Μύκονος07.08.2018Επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση-σκούπα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων! Κάνουν «ντου» από... αέρα και θάλασσα

Επιχείρηση-σκούπα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με κωδική ονομασία «Τρίαινα», βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου με κωδικό «Νυχτερίδα», που προβλέπει αιφνιδιαστικές μεταφορές, από αέρος και διά θαλάσσης, ειδικών κλιμακίων ελεγκτών κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να περνούν απαρατήρητοι.

Ο κωδικός «Τρίαινα» αποδόθηκε εξαιτίας των τριών παράλληλων στοχεύσεων των ελεγκτών:

1 Σε αντιδιαστολή με την αποχώρηση των ελεγκτών μετά την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου στην οποία είναι συνηθισμένοι οι ελεγχόμενοι, στη διάρκεια της επιχείρησης «Τρίαινα» οι ελεγκτές παραμένουν στην επιχείρηση μέχρι να κλείσει το ταμείο, προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό τη δική τους παρακολούθηση. Τις ημερήσιες εισπράξεις τις οποίες έχουν επιβλέψει τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές ο έλεγχος περνά στην επόμενη φάση, όπου καραδοκούν υψηλότερα πρόστιμα.

2 Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ίδιες οι ταμειακές μηχανές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι «πειραγμένες». Το φαινόμενο τοποθέτησης ειδικού λογισμικού με το οποίο σβήνονται οι αποδείξεις έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αλλά και οι ελεγκτές έχουν αποκτήσει πλέον μεγάλη εμπειρία στον εύκολο εντοπισμό του.

3 Στη συνέχεια ο έλεγχος περνά στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ρυθμισμένων ή μη. Η διαπίστωση ύπαρξης οφειλών εκτός ρύθμισης ενεργοποιεί τις ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να προχωρήσει σε κατάσχεση όσων χρημάτων ή επιταγών βρεθούν στο ταμείο. Για τη διευκόλυνση των ελεγκτών στη συγκεκριμένη διαδικασία, τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Οι καταδρομικές των εφοριακών δεν περιορίζονται σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, αφού καλύπτουν από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ, ξαπλώστρες, μεταφορά προσώπων VIP, καταστήματα εστίασης, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Μάλιστα, υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Τα πρώτα δείγματα των ελέγχων κρίνονται ενδεικτικά του τι γίνεται στη Μύκονο. Στον Ορνό εντοπίστηκε επιχείρηση με «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την Εφορία.

Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου, στο γνωστό κέντρο Nammos, όπου διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές προς την Εφορία, ύψους 4.000.000, ευρώ η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα