Στα χέρια του ομίλου Βαρδινογιάννη η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Στα χέρια του ομίλου Βαρδινογιάννη η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος01.11.2018Οικονομία

Στα χέρια του ομίλου Βαρδινογιάννη περνούν οι θυγατρικές της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, στις οποίες περιλαμβάνεται η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG).

Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 73.500.000 ευρώ

και η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή της η Motor Oil γνωστοποίησε ότι η θυγατρική της, η Ireon Investments Ltd., εδρεύουσα στην Κύπρο, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό και ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής, ενώ η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου.

Η Ireon αγόρασε το 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.), το 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors and Forfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

Στη δική της ανακοίνωση η EY, που λειτούργησε ως σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, αναφέρει ότι υπεγράφη η συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του ειδικού εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου Κλεόβουλου Αλεξάνδρου.
Σημειώνεται πως στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 13 επενδυτικά σχήματα για τα προς παραχώρηση assets της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρδινογιάννη, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος,vardinogianni, ependytiki trapeza ellados