Σοκ! Αλλοδαποί έκλεψαν σημαία στο Ηράκλειο

Σοκ! Αλλοδαποί έκλεψαν σημαία στο Ηράκλειο12.11.2019Άρθρα

Η επαίσχυντη πράξη «πιάστηκε» σε βίντεο. Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που μόνο οργή προκαλεί σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με πρωταγωνιστές δύο άνδρες, οι οποίοι κατέβασαν το σύμβολο του έθνους από τον ιστό και το έκλεψαν!

Το συμβάν, το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, σημειώθηκε λίγο έξω από το χωριό Δαφνές στο Ηράκλειο

και καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο τράβηξε ανυποψίαστος πολίτης, καθώς αρχικά δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο ένας από τους δύο άνδρες προσπαθεί να κατεβάσει τη σημαία από τον ιστό, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο και τον βοηθά στην ντροπιαστική πράξη του τραβώντας τη σημαία. Μάλιστα, ο πρώτος άνδρας φαίνεται ότι βγάζει από την τσέπη του ένα αντικείμενο, προφανώς αιχμηρό, προκειμένου να κόψει τον ιστό. Η προσπάθεια των δύο ανδρών κρατά αρκετά λεπτά και όταν ολοκληρώνεται, οι δυο τους τρέχουν προς ένα άσπρο φορτηγάκι, το οποίο βρίσκεται εν κινήσει, και επιβιβάζονται σε αυτό. Γνωρίζουν προφανώς ότι η ενέργειά τους θα προκαλέσει την κατακραυγή.

Ωστόσο, από τη στιγμή του συμβάντος επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα των δύο ανδρών. Αρχικά, οι πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς και από μαρτυρίες από κατοίκους έκαναν λόγο για δύο Αλβανούς που εργάζονται σε οικοδομές στην ευρύτερη περιοχή και το λευκό όχημα στο οποίο επιβιβάστηκαν ήταν ενοικιαζόμενο και είχε ρεθυμνιώτικες πινακίδες. Στη συνέχεια και ενώ οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονταν, η υπόθεση φαίνεται πως ίσως έχει διαφορετική τροπή, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως πρόκειται για δύο Γάλλους φοιτητές.

Στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα άγνωστα άτομα είχε ενοικιαστεί από επιχείρηση του Ρεθύμνου. Μέσω του γραφείου ενοικιάσεως βρήκαν την ταυτότητα του ατόμου που το είχε μισθώσει εδώ και ημέρες και επρόκειτο για Γάλλο υπήκοο, ο οποίος έμενε στην περιοχή των Γουβών και είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με γκρουπ 40 ατόμων για εκπαιδευτική εκδρομή. Μάλιστα, το βράδυ της ίδιας μέρας οι δύο (πιθανοί) δράστες μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ αναχώρησαν από την Ελλάδα, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Μέσα σε αυτά τα δύο σενάρια που υπάρχουν έρχεται να προστεθεί και ένα τρίτο, το οποίο αναφέρει πως οι δράστες της αδιανόητης πράξης ενδέχεται να ήταν και μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα