«Σκούπα» της Αστυνομίας για τα… μάτια του Μπακογιάννη

Μετά το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» του Θεοδωρικάκου με τον δήμαρχο

Βλέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να εκτελούν επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας χθες το πρωί, κάποιος… κακοπροαίρετος θα μπορούσε να σκεφτεί πως τελικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην αποτελεί… επικοινωνία για αυτή την κυβέρνηση!

Για να γίνει το αυτονόητο και να επιστρέψει ο νόμος στους δρόμους της Αθήνας (όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης)

έπρεπε πρώτα ο λαλίστατος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκης Θεοδωρικάκος να «ξεκατινιαστεί» δημόσια με τον δήμαρχο της Αθήνας και εμπνευστή του «Μεγάλου Περιπάτου» Κώστα Μπακογιάνη!

Και, κάπως έτσι, λίγα 24ώρα μετά, με τις ευλογίες του Μαξίμου για να κατευναστούν οι αντιδράσεις και να φανεί πως το κλίμα παραμένει καλό στη «δεξιά πολυκατοικία» και η κυβέρνηση ασχολείται με το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι έλεγχοι έχουν γίνει στις οδούς Γερανίου, Ζήνωνος, Βούλγαρη, Νικηφόρου, Βηλαρά, Αγησιλάου, Σωκράτους και Κουμουνδούρου, και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο αριθμός των προσαχθέντων θα υπερβεί κατά πολύ τα 100 άτομα.

Στις ανακοινώσεις της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει με φαρδιά πλατιά γράμματα πως η επιχείρηση έγινε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και ότι οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων έγιναν για ναρκωτικά, παραεμπόριο και μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Και ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να τη… διαφημίσει και να καρπωθεί τη δράση των αστυνομικών, με σαφή προεκλογική στόχευση. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος το πήγε ένα βήμα παρακάτω, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως… εγγυητή του προγράμματος της Ν.Δ.

«Υλοποιούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία και ακρίβεια το πρόγραμμα της παράταξής μας. Τι λέει αυτό το πρόγραμμα; Πρώτον, η Αστυνομία κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό απελευθερώνουμε αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου οι αστυνομικοί μας να είναι στις γειτονιές και δίπλα στους πολίτες – είναι κρίσιμο και καθοριστικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα