«Σφαγή» στο ΚΙΝ.ΑΛ. για χάρη του ΠΑΣΟΚ

«Σφαγή» στο ΚΙΝ.ΑΛ. για χάρη του ΠΑΣΟΚ03.09.2019Πρόσωπα

Ν. Παπανδρέου και Γερουλάνος ζήτησαν επιστροφή στις ρίζες, με αιχμές κατά Φώφης

Σφάζονται στο Κίνημα Αλλαγής -στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη και παραμονές του συνεδρίου- για το αν πρέπει να «επιστρέψουν» στο ΠΑΣΟΚ ή όχι. Ο Νίκος Παπανδρέου

και ο Παύλος Γερουλάνος, συντονισμένα, άφησαν σοβαρές αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος και με δημόσιες παρεμβάσεις τους ζήτησαν επιστροφή στις... ρίζες.

Με «μπηχτές» απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης σε δήλωσή του ανέφερε «δεν θα αναπολήσουμε μόνο το παρελθόν». 

Απάντηση στους διαφωνούντες αναμένεται να δώσει σήμερα και η Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. για την 3η του Σεπτέμβρη, με αναφορές, όπως αναμένεται, στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ένας πάντως εκ των γιων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ζητεί «επανίδρυση» (Νίκος) και ο άλλος αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως (Γιώργος), εποφθαλμιώντας την ηγεσία του κόμματος.

Κοινώς, στο ΚΙΝ.ΑΛ. η κατάσταση είναι... μύλος, με την κυρία Γεννηματά να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, αλλά και με το θέμα Λοβέρδου, ο οποίος βρίσκεται έκθετος και με βαριές κατηγορίες για την υπόθεση «Novartis».

«Ανακαλούμε τα προτάγματα του '74, θυμόμαστε την ιστορία του πολιτικού χώρου που άλλαξε την Ελλάδα στη Μεταπολίτευση, ωστόσο το σημαντικό είναι εμείς σήμερα να εκφέρουμε έναν αντίστοιχα ριζοσπαστικό λόγο που θα εκφράσει τις παρούσες συνθήκες. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε αύριο από την εκδήλωση στη Λάρισα, που ως θεματική θα έχει την αγροτική παραγωγή και την περιφερειακή ανάπτυξη» δήλωσε ο Μ. Χριστοδουλάκης και, απαντώντας στην πρόταση του Νίκου Παπανδρέου περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι τα 65.000 μέλη του κόμματος τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα πριν από 5 μήνες, εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους στο συνέδριο και «οι αποφάσεις του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Στο μεταξύ, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι, όταν γινόταν το εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛ., και οι δύο, Ν. Παπανδρέου και Π. Γερουλάνος, ήταν «απόντες» και η εκλογή της Φώφης Γεννηματά έγινε από τη βάση και όχι από τον κομματικό μηχανισμό. Αποδίδουν δε στα δύο στελέχη διάθεση προσωπικής προβολής και όχι ενδιαφέρον για το κόμμα.

Από την πλευρά τους, τα δύο στελέχη υποστηρίζουν πως εκφράζουν μια γενική τάση εντός των στελεχών, αλλά κυρίως εντός των ψηφοφόρων για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα