Σε πανικό ο Άδωνις, λέει τώρα «δεν υπήρχε καμία σκευωρία» και επιζητεί συμβιβασμό

Ο σκοπός του είναι να πάψει κάθε περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου

«Περασμένα ξεχασμένα» για τον Άδωνι Γεωργιάδη το φιάσκο ολκής με το σκάνδαλο Novartis! O υπουργός Ανάπτυξης, και ένας εκ των 10 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών, δηλώνοντας λίγο πολύ πως… τέλος η σκευωρία, καθώς και πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι αθώοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό

σταθμό Action24, υποστήριξε πως πλέον «αποσύρονται τα της σκευωρίας, αφού πλέον η Δικαιοσύνη απεφάνθη τελεσίδικα», προσθέτοντας πως «για μένα έχει τελειώσει η υπόθεση, οι δημοσιογράφοι είναι αθώοι». Οταν δε ρωτήθηκε αν θα ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που στοχοποιήθηκαν, απάντησε πως «δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη», λέγοντας ταυτοχρόνως «έληξε, πάμε παρακάτω».

Μπορεί η παραπάνω παραδοχή να φαντάζει σαν μια απλή κωλοτούμπα ή σαν μια ανέλπιστη κρίση γενναιότητας και ειλικρίνειας εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης. Μόνο που στην πραγματικότητα σκοπός του Άδωνη Γεωργιάδη ήταν μέσω ενός συμψηφισμού να αθωώσει και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Να θυμίσουμε, πάντως, στον υπουργό πως άλλο είναι η απαλλαγή των δημοσιογράφων και των Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για τη δήθεν σκευωρία και άλλο η αρχειοθέτηση των υποθέσεων που αφορούν τους πολιτικούς.

Όπως αποδείχθηκε, και εξαιρετικά προσφάτως, μια υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί μπορεί και να ξανανοίξει σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, άλλωστε, και με τα «πόθεν έσχες» του ιδίου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς οι λίστες με τα αδιευκρίνιστα ποσά των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που εντοπίστηκαν στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης φέρνουν και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία και θα καλούνται εφεξής να τοποθετηθούν στο αν πράγματι θεωρείται λήξασα η σκευωρία. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται, πάντως, και η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής. Κι αυτό διότι θεωρείται δεδομένο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ισχυρισμού του κορυφαίου υπουργού του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είναι ήδη στα κάγκελα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νάσο Ηλιόπουλο να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη και να απαντήσει «ποιοι είναι οι πολιτικοί που χρηματίστηκαν από τη Novartis», καθώς και «ποιοι είναι αυτοί που εμπόδισαν τους δικαστές και επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο».

«Έπειτα από τόνους λάσπης, απειλών, χυδαιοτήτων και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να ομολογήσει κυνικά πως “δεν υπάρχει σκευωρία Novartis” και ζήτησε να “πάμε παρακάτω”» σημειώνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως μετά τις νέες εξελίξεις καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η Ν.Δ. εδώ και τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδωνις,adonis