Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Eφορία κατά την πασχαλινή περίοδο!

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Eφορία κατά την πασχαλινή περίοδο!19.03.2018Οικονομία

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εν όψει της πασχαλινής περιόδου.

Συνεργεία των εφοριών και της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να χτενίσουν την αγορά κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών προκειμένου ο αυξημένος τζίρος να μεταφραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με πληροφορίες,

θα προβλέπει:
• Τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε επιχειρήσεις κλάδων που κατά τη διάρκεια των εορτών παρουσιάζουν υψηλό τζίρο, όπως οι κλάδοι εστίασης, ξενοδοχειακών καταλυμάτων, μπαρ, νυχτερινών κέντρων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και δικύκλων.
• Eστίαση των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, όπως οι παραλιακοί οικισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας και δημοφιλή νησιά.
• Τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων, απόδοσης του ΦΠΑ και εγκατάστασης της συσκευής ηλεκτρονικών χρεώσεων POS. Οι ελεγκτές θα εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις ως πελάτες ή θα παρακολουθούν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους καταναλωτές από τα καταστήματα καταγράφοντας τον αριθμό των αποδείξεων που πρέπει να εκδίδονται.
• Τον έλεγχο της διακίνησης προϊόντων μέσω της διαπίστωσης αν έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα συνοδευτικά παραστατικά.

Το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει τη διενέργεια περίπου 80.000 μερικών επιτόπιων φορολογικών ελέγχων και σημαντικός αριθμός τους σχεδιάζεται να διενεργηθεί στις εορταστικές περιόδους και το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα