Ρούπελ: Ρίγη συγκίνησης στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών

Ρούπελ: Ρίγη συγκίνησης στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών14.05.2018Ρεπορτάζ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε σε χιλιάδες επισκέπτες του Ρούπελ η αναβίωση της Μάχης των Οχυρών.

Οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, απόμαχοι της ζωής, μικρά παιδιά από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν προσηλωμένοι το κεντρικό δρώμενο του Σαββατοκύριακου, που ήταν αφιερωμένο στα συγκλονιστικά γεγονότα του Απριλίου του 1941.

Το κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής

αναβίωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, διοργανώθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, από τον Δήμο Σιντικής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον ήρωα λοχαγό Αλέξανδρο Κυριακίδη, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής επίθεσης.

Ομάδες αναβιωτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στολές και οπλισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έκαναν αναπαράσταση της λυσσαλέας προσπάθειας των Γερμανών να καταλάβουν το οχυρό-σύμβολο, την ώρα που οι δυνατές -αλλά ακίνδυνες- εκρήξεις δημιούργησαν ένα πολεμικό σκηνικό. Τον «βομβαρδισμό» του Ρούπελ ανέλαβαν αεροσκάφη της Αερολέσχης Σερρών.

Η τελευταία σκηνή του δρωμένου ήταν οι τιμές που απέδωσαν οι Γερμανοί εισβολείς στους Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υπακούσουν στις διαταγές. Οι θεατές, συγκινημένοι, χειροκρότησαν θερμά, νιώθοντας ότι βρίσκονταν σε τόπο που αποτελεί αιώνιο σύμβολο θυσίας και ηρωισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα