Ρουκέτες Μεϊμαράκη κατά Γεωργιάδη

Ρουκέτες Μεϊμαράκη κατά Γεωργιάδη15.03.2019Πρόσωπα

Απασφάλισε ο Βαγγέλης: Εγώ δεν θα τον έκανα ποτέ αντιπρόεδρο

■ Βαθαίνει η κόντρα των «ομάδων» εντός της ΝΔ ■ Υποτιμητικές αναφορές και από Κουμουτσάκο

Και μήνυμα υπερ της υποψηφιότητας Αυτιά

Η Θέση μας: Το «δικαίωμα» της ιεροσυλίας

Διαβάστε επίσης:

►Κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος: «Στράφι οι θυσίες δέκα χρόνων με τα Μνημόνια»►Αβάντα Γαβρόγλου στο Ουράνιο Τόξο►Ντροπή τους! Εδιωξαν από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών τον Κρητίκαρο που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»►Ιδού το «νέο» εξεταστικό της... κωλοτούμπας►Ξέσπασμα κατά του Κυρίτση από εγκλωβισμένη στη Marfin το 2010►Σκουρλέτης: «Αδειασε» Λοΐζου για τις απαράδεκτες αναρτήσεις

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. είπε (τώρα που... φεύγει) ότι δεν θα έκανε ποτέ αντιπρόεδρο τον Αδωνι

Νέο ηχηρό άδειασμα, αυτήν τη φορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δέχθηκε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που φαίνεται ότι αναβιώνει η σύγκρουση των εσωκομματικών στρατοπέδων στη Ν.Δ. Ο κ. Μεϊμαράκης (που πάντως άργησε πολύ να πει τα «πιστεύω» του) έστειλε σαφή μηνύματα προς τον αντιπρόεδρο του κόμματος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται βολές και από άλλες πλευρές, είτε για τις θέσεις που εκφράζει είτε για το ύφος που χρησιμοποιεί.

Οι δημόσιες δηλώσεις και τα σχόλια που ανταλλάσσονται δείχνουν ότι αναπτύσσεται ένα σοβαρό χάσμα, με πολλές προεκτάσεις, στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο εξελίσσεται σε σημαντικό πρόβλημα για τον Κ. Μητσοτάκη, εν όψει και της πορείας προς τις εκλογές. Ο κίνδυνος να φουντώσουν κι άλλο οι εσωτερικές τριβές θεωρείται μάλιστα μεγάλος, επηρεάζοντας την προεκλογική εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Ant1, ο κ. Μεϊμαράκης είπε έξω από τα δόντια ότι δεν θα έκανε ποτέ αντιπρόεδρο της Ν.Δ. τον κ. Γεωργιάδη, προς τον οποίο την ίδια περίπου ώρα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος θύμιζε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι... πρόεδρος της Ν.Δ. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούν να συνυπάρχουν με ακροδεξιά πρόσωπα, αλλά ο ίδιος δεν θα τους έδινε «υψηλές επιτελικές θέσεις». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται στον Αδωνι Γεωργιάδη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2015-2016 είχε δηλώσει ότι δεν θα έβαζε αντιπροέδρους και πως τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι «παίρνω τηλέφωνο τον Μεϊμαράκη και δεν μου μιλάει».

Καρφιά

Τα καρφιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς εμμέσως πλην σαφώς επιτέθηκε σε όσους εντός της Ν.Δ. τον εγκαλούν για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2015 στο τρίτο Μνημόνιο ως αρκετά συναινετική στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενας από αυτούς ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Τους καλώ να δουν τι γίνεται σήμερα στην Αγγλία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. επέβαλε στον Τσίπρα την ευρωπαϊκή προοπτική. Τότε ήταν γοητευμένος από τον Βαρουφάκη και τη Ζωή». Ηχηρό ήταν και το «χαστούκι» του κ. Κουμουτσάκου στον Αδωνι Γεωργιάδη και στην προσπάθεια του τελευταίου να θέσει ως πήχη για τις ευρωεκλογές τη διαφορά του 3,5% και την πρωτιά της Ν.Δ. στα επίπεδα του 26%. «Δεν είναι ο πρόεδρος του κόμματός μας» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και σημείωσε ότι «ο πρόεδρος μιλάει και όλοι μαζί συντασσόμαστε για μια νίκη στρατηγικού χαρακτήρα». Στη συνέχεια, πάντως, ο κ. Κουμουτσάκος αναδιπλώθηκε και σημείωσε ότι «όλοι με τα δικά μας πολιτικά χαρακτηριστικά είμαστε μια γροθιά».

Ανοιχτό του Αυτιά για το ευρωψηφοδέλτιο

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής του έγκριτου δημοσιογράφου στην ευρωλίστα της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντάς τον πολύ καλή επιλογή και φίλο του «από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ». Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές διέψευσε πληροφορίες και δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι αυτός που θέτει βέτο στην υποψηφιότητα Αυτιά για την Ευρωβουλή, λόγω του ανταγωνισμού που θα είχαν οι δυο τους για την πρωτιά σε σταυρούς. «Θεωρώ ότι ο Γιώργος Αυτιάς προσθέτει και δεν αφαιρεί, και καλό είναι να συμμετέχει (σ.σ.: στο ευρωψηφοδέλτιο). Το έχω πει κατ’ ιδίαν στον Γιώργο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το λέω και δημοσίως τώρα» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η τοποθέτηση αυτή ουσιαστικά ανοίγει εκ νέου το θέμα της υποψηφιότητας του πολύπειρου και δημοφιλούς δημοσιογράφου και παρουσιαστή, παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη πριν από έναν μήνα είχε δηλώσει ότι το θέμα έχει λήξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα