Πρώην υπουργός έχτισε μοναστήρι στη Φθιώτιδα

Πρώην υπουργός έχτισε μοναστήρι στη Φθιώτιδα25.06.2018Πρόσωπα

Ενα όνειρο ζωής για τον πρώην υπουργό έγινε πράξη, παρουσία πλήθους πιστών, στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας

Από τη
ΣΤΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία δεκάδων πιστών, τελέστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής η πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό Περίβλεπτο της δυτικής Φθιώτιδας. Το συγκεκριμένο μοναστήρι αποτελεί

ένα όραμα ζωής του καθηγητή Χειρουργικής και πρώην υπουργού Αθανασίου Γιαννόπουλου. Ο ίδιος είναι κτήτωρ εκ θεμελίων και προσφάτως το δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μετέβη στη μονή, όπου τέλεσε την πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πανοσιολ. αρχιμ. Ανθιμο Νεραντζή, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος πανοσιολ. αρχιμ. Γερμανό Γιαντσίδη, τον αρχιερατικό επίτροπο Μακρακώμης - Τυμφρηστού π. Ηλία Σκαρλάτο, τον εφημέριο του χωριού Μερκάδα Σπερχειάδος π. Αθανάσιο Αλεξίου και τον αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

«Στον τόπο αυτό, σεβασμιότατε, υπήρχε, σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις μαρτυρίες των προγόνων μας, παλαιός ιερός ναός, αφιερωμένος στον Μέγα Αθανάσιο. Ονειρό μου ήταν να δημιουργήσω αυτό το μοναστήρι, το οποίο θα αναδείξει τον τόπο μου, το χωριό μου. Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ανευρεθεί κατάλληλη αδελφότητα για να το επανδρώσει και η ιερά αυτή μονή θα αναδειχθεί μια νέα θρησκευτική - πνευματική κυψέλη, η οποία θα είναι καύχημα για τον ορεινό όγκο της δυτικής Φθιώτιδος» είπε συγκινημένος ο κ. Γιαννόπουλος προ της απολύσεως της θείας λειτουργίας.

Συγκίνηση

«Συμμετέχω απόλυτα στη συγκίνηση του αγαπημένου μας υπουργού Θανάση, διότι έχω παρακολουθήσει εκ του πλησίον τον αγώνα του και το όραμά του για την ανοικοδόμηση πρώτα του ναού και έπειτα της Ιεράς Μονής του Αγίου Αθανασίου» ανέφερε στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος. «Αυτό το μοναστήρι το έκτισε με μεγάλο αγώνα και το όραμά του θα υλοποιηθεί με την πρόνοια του Θεού, ο Οποίος θα στείλει την κατάλληλη αδελφότητα και γι' αυτό είμαι βέβαιος» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός εν πομπή μετέβησαν έμπροσθεν της μεγάλης οικοδομικής πτέρυγας, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, όπου ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την αρχιερατική ευχή εγκαινιασμού. Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος με τη σύζυγό του ξενάγησε όλους τους παρευρεθέντες στους χώρους του κτίσματος, το οποίο περιέχει Αρχονταρίκι, κουζίνα, κελιά μοναχών και άλλους βοηθητικούς χώρους, πλήρως εξοπλισμένους.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Keywords
Τυχαία Θέματα