Προεκλογικό «άρωμα» στο Πολιτικό Συμβούλιο

Προεκλογικό «άρωμα» στο Πολιτικό Συμβούλιο 18.07.2018

Διφορούμενη δήλωση Τσίπρα: «Να πάτε για κανένα μπάνιο»

Εντονο προεκλογικό άρωμα αναδύθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας,

μάλιστα, μετά το πέρας της τρίωρης συνεδρίασης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά επέλεξε να χαμογελάσει λέγοντας: «Να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο».

Η συγκεκριμένη δήλωση, πάντως, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως διφορούμενη, υπό την έννοια ότι έως τώρα ο πρωθυπουργός κάθε φορά που τον καλούσαν να απαντήσει στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απαντούσε κατά κανόνα ότι αυτές θα γίνουν με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας. Οπως και να έχει, η άτυπη, έστω, προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζουν τις φιέστες της 21ης Αυγούστου σε Αθήνα και Καστελόριζο για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα φιλολαϊκά μέτρα της κοινωνικής ατζέντας τα οποία θα ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και κοινωνικό μέρισμα. Οσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις, μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν στο Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται θετικές πρωτοβουλίες και για τον φόρο εισοδήματος και για τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο πολιτική απόφαση δεν έχει ληφθεί και η επιλογή σε ποια κοινωνικά στρώματα θα στοχεύσουν οι ελαφρύνσεις εκκρεμεί ακόμη.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα μετά τα Μνημόνια θα εξεταστεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για τον ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση του Π.Σ. έγινε ενημέρωση σχετικά με την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, με κομματικές πηγές να δηλώνουν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Για όλα συζητήσαμε. Την επόμενη μέρα θα είμαστε ακόμη καλύτερα» δήλωσε εξερχόμενος ο Νίκος Φίλης, ο βασικός εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι καλό είναι να λείψουν οι φιέστες. Στο Μαξίμου, όμως, ετοιμάζουν «υπερπαραγωγές» στην Πνύκα και στο Καστελόριζο, για να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας το... τέλος των Μνημονίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα