Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή ( ; ) ανιψιού του Κυριάκου

Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή ( ; ) ανιψιού του Κυριάκου03.09.2018Παρασκήνιο

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Ν.Δ. προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» με τον τίτλο «Ανιψιός Μητσοτάκη συνέταιρος Φλώρου»

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη (γιος της Κατερίνας) και σύμβουλός του Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης ήταν δικηγόρος της εταιρίας Energa

και μάλιστα έστησε offshore αυτής.

Η Ν.Δ. κάνει λόγο για «απροκάλυπτα συκοφαντικό δημοσίευμα που σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του». Επίσης, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση «αποσιωπάται σκόπιμα ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. και απελευθερώθηκε προσφάτως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, η Ν.Δ. τονίζει ότι είναι «προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιό του δεν θα περάσει». Ο κ. Γρηγοριάδης αναμένεται να καταθέσει σήμερα μήνυση και αγωγή κατά του εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη.

Πάντως, εύλογο είναι το ερώτημα που τίθεται από πολλούς, γιατί ο Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης δεν είχε καταλάβει το παραμικρό από τις δραστηριότητες της εταιρίας το διάστημα που ήταν δικηγόρος της.

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μιλά για «ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο» το οποίο «φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., που καλό θα είναι να σταματήσουν να σιωπούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας». Ως υστερόγραφο επισημαίνεται: «Καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Η αμηχανία και ο πανικός της Ν.Δ. βγάζουν μάτι. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας γράφει εκθέσεις περί ανέμων και υδάτων... Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες».

Keywords
Τυχαία Θέματα