Πέρασε επί της αρχής χωρίς όχι ο νόμος Παπαγγελόπουλου για το «Πόθεν Εσχες»

Πέρασε επί της αρχής χωρίς όχι ο νόμος Παπαγγελόπουλου για το «Πόθεν Εσχες»17.10.2018Πρόσωπα

«Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλά για πολιτικές διώξεις, διότι η παρούσα κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία παρέμβαση» τόνισε από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στα «πόθεν έσχες», ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

«Η κυβέρνηση έχει σεβαστεί όλες τις δικονομικές προϋποθέσεις. Υπενθυμίζω το πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών με εντάλματα

συλλήψεων που έγιναν επί της προηγούμενης κυβέρνησης μόνο για επικοινωνιακούς λόγους» σημείωσε επί λέξει.

Ο ίδιος στήριξε τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως οι πρόσφατες δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν και πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν εξέφρασε την πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά την «αγωνία του για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία ενόχων, έστω και με έναν μπρουτάλ τρόπο». Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι «απειλές και στοχοποίηση υπουργών και άλλων φιλοκυβερνητικών παραγόντων τώρα υπάρχουν από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ».

Την ίδια ώρα, αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ανασφάλειας των πολιτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος τάχθηκε, ως πρώην εισαγγελέας, υπέρ του νόμου, της τάξης και της ασφάλειας, δήλωσε ωστόσο με νόημα πως «απόλυτη τάξη και ασφάλεια υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία». Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και χωρίς κανένα «όχι»!

Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια Ν.Δ., Χ.Α. και Κεντρώοι. Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητικές τις επισημάνσεις από φορείς και αντιπολίτευση, δεσμευόμενος να τις εντάξει στο νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα