Παριστάνει τον ανήξερο για το αμαρτωλό C4I ο Σημίτης

Παριστάνει τον ανήξερο για το αμαρτωλό C4I ο Σημίτης29.11.2018Παρασκήνιο

Μιλά με θράσος για βούρκο συκοφαντίας και λασπολογίας μετά τα στοιχεία «φωτιά» που περιλαμβάνει η δικογραφία

Σφυρίζει αδιάφορα» ο Κώστας Σημίτης (φωτό), ο οποίος, σαν να μην έχει καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν με τις καταγγελίες για το C4I και τα στοιχεία-φωτιά που περιλαμβάνει η σχετική δικογραφία, περί άλλα τυρβάζει.

«Είναι επικίνδυνο για τη

χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στον βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας, ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα» δήλωσε προκλητικά ο πρώην πρωθυπουργός σε νέα παρέμβασή του, ξεχνώντας προφανώς ότι ο ίδιος είναι από τους βασικούς υπαιτίους που η χώρα μας βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση.

«Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν. Οπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σημίτης, ευρισκόμενος εμφανώς σε δύσκολη θέση μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Στο μεταξύ, αιχμές άφησε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Κουτσούκος κατά του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκου, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση του συστήματος C4I. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουτσούκος μίλησε για «χιλιοπαιγμένο μπεστ σέλερ» και για «προσπάθεια σπίλωσης» του Κώστα Σημίτη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό.

«Το 2010 στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Βασιλάκος, όταν ρωτήθηκε αν έχει διαβάσει τον φάκελο, η απάντησή του ήταν “όχι” και πως η ενημέρωσή του ήταν ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα. Αυτά είχε πει τότε ο κ. Βασιλάκος, τον οποίο ανακαλύψατε εσείς προχθές, στις 5 Νοεμβρίου, ως μάρτυρα του “κάτι άκουσα ή κάτι υποθέτω”» ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ.

Την ίδια ώρα, σε άλλη γραμμή από τη σιωπή της Ν.Δ., ο Μάκης Βορίδης δήλωσε για όσα αποκαλύπτονται σχετικά με τον κ. Σημίτη: «Με τη φράση περί “αρχιερέα της διαφθοράς” για τον Κ. Σημίτη ο Κώστας Καραμανλής αποτύπωνε μια γενικότερη ατμόσφαιρα που σήμερα επαληθεύεται».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές Αρχές φέρεται ότι, εκτός από τον Γιάννο Παπαντωνίου και άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, έχουν «λοκάρει» και τον πρώην πρωθυπουργό, που ερευνάται για τυχόν δωροδοκία του, όπως σαφέστατα προκύπτει από τις επίμονες ερωτήσεις του ειδικού εφέτη ανακριτή προς τους μάρτυρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα