«Παγωμένη» ορκωμοσία στο προεδρικό!

Οι πολιτικοί υπέγραψαν, άλλοι με καμάρι και άλλοι αμήχανα, τα πρωτόκολλα της υπουργοποίησής τους

Κάτω από τη βαριά σκιά του φιάσκου Αποστολάκη, τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης ορκίστηκαν νωρίς το απόγευμα, με θρησκευτικό όρκο όλοι, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και λίγοι ήταν οι συγγενείς των νέων υπουργών που τους συνόδευσαν

για τη σημαντική αυτή στιγμή της πολιτικής θητείας τους.

Έτσι, μόνοι τους εμφανίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Μίνα Γκάγκα, η οποία δήλωσε αγχωμένη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων. Έθεσε δε ως στόχο της να πειστούν όλοι οι συνάδελφοί της υγειονομικοί να εμβολιαστούν. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Λένα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν, για να μη βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τα παιδιά του, Δημήτρη και Χριστίνα, ενώ με τη σύζυγό του στο πλευρό του έφτασε για την ορκωμοσία ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι έμαθε το πρωί ότι αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει όλες τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει και θα τις δει όλες μία προς μία ώστε να δώσει λύσεις όπου χρειάζεται.

Μετά την ορκωμοσία, οι νέοι υπουργοί, οι οποίοι φορούσαν όλοι τις μάσκες τους, υπέγραψαν, άλλοι με καμάρι, άλλοι περισσότερο αμήχανα, τα πρωτόκολλα της υπουργοποίησής τους και χαιρέτησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση θα συνεδριάσει αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα