Πάγκαλος (για γέλια) τα βάζει τώρα και με τις... Σουλιώτισσες

Πάγκαλος (για γέλια) τα βάζει τώρα και με τις... Σουλιώτισσες19.12.2017Πρόσωπα

Κάνει τα πάντα για να προκαλέσει, διαστρέφοντας και την Ιστορία

Με απίστευτο θράσος άλλη μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ένα ανιστόρητο παραλήρημά του, δεν δίστασε να αμφισβητήσει ακόμα και τις ηρωίδες Σουλιώτισσες! Ο υπουργός των Ιμίων, που θεωρούσε τη σημαία κουρελού και υβρίζει τους στρατιωτικούς με αφορμή την επέτειο των 215 χρόνων από τότε που έπεσαν από το Ζάλογγο,

«αποφάσισε» διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίσει τις Σουλιώτισσες «παντελώς αλβανόφωνες»!

Μάλιστα, ξεκίνησε το κείμενό του με τη... διαπίστωση ότι η λέξη «λουλούδι» έχει αλβανική προέλευση: «Δεν υπάρχει Ελληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Εχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη “άνθος”. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό “λιούλιε”; Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας οι Σουλιώτισσες έριξαν τα βρέφη τους στον γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πώς όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά, ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας: «Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Ελληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι, και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση ακολούθησε θύελλα απαντήσεων από χρήστες του twitter: «Διάβασε πρώτα Ιστορία, πολιτικέ άσχετε, και έλα να μιλήσεις, γιατί στην Ελλάδα είπαμε ό,τι δηλώσεις είσαι. Αν δηλώσεις φιλόλογος, είσαι φιλόλογος, αν δηλώσεις ιστορικός, είσαι, αποδείξεις δεν χρειάζονται! Και ένας πολιτικός που κατέστρεψε την Ελλάδα έπρεπε να σκάψει τον λάκκο του» έγραψε ένας «ακόλουθος» του πρώην υπουργού, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Τον κακό σου τον καιρό, ανθέλληνα, και τότε στα Ιμια είπες ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας».

Οι Αλβανοί, κατά άλλον χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «μέχρι και τις αρχές του 1900 είχαν ελληνική συνείδηση, δεν υπάρχει αλβανικό έθνος, είναι κατασκεύασμα της Ρώμης του Πάπα και της Αυστροουγγαρίας των Ιουδαίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα