Ομοβροντία από την κυβέρνηση για την «ατζέντα» Στουρνάρα

Ομοβροντία από την κυβέρνηση για την «ατζέντα» Στουρνάρα21.08.2018Παρασκήνιο

Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα, θεωρώντας πως υπονομεύει την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια...

...εξυπηρετώντας λανθασμένες πολιτικές που εφάρμοσε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και τα συμφέροντα των ξένων

δανειστών σε βάρος της Ελλάδας, εξαπέλυσαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών πριν τον Γκίκα Χαρδούβελη. Είναι προφανές ότι με τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα πρεσβεύει εμμονικά την υστεροφημία του για το σύνολο των λαθεμένων πολιτικών που σφράγισαν εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνει ακόμα και τώρα την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ο κ. Στουρνάρας είναι πολιτικό ον και είναι προφανής η προσπάθεια για την υποστήριξη της τότε πολιτικής του άποψης» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης μετά την προκλητική συνέντευξη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σε κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ σχολίασε: «Καλά θα κάνει ως τραπεζίτης αυτής της χώρας σε εκκρεμή ζητήματα να βοηθάει τη χώρα έτσι ώστε να βγούμε με έναν καλύτερο τρόπο από όσα περιέγραφε το τελευταίο διάστημα».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δ. Τζανακόπουλος, καταγγέλλοντας τον κ. Στουρνάρα ότι «προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει τη δική του πολιτική πορεία ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου», μιλώντας «πολλές φορές λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών». Κατηγόρησε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Γιάννη Στουρνάρα ότι επιχειρεί να δώσει την εντύπωση μιας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα, όταν ο Π. Μοσκοβισί έχει πει πως δεν ολοκληρώθηκε γιατί η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντάς τον μέρος του συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε τις προβλέψεις σου ούτε τις συμβουλές σου! Η μοναδική σου προσφορά σε αυτή τη χώρα πλέον είναι να παραιτηθείς... Ανήκεις στο σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα, στο σύστημα που την έβαλε στα μνημόνια και κατακρεούργησε μισθούς και δικαιώματα, ενώ η ελίτ και συ μαζί πλούτιζε... Αρκετά υπονόμευσες, σήκω και φύγε και μην ξαναμιλήσεις...» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα