Οι Αμερικανικοί κολοσσοί έρχονται στη ΔΕΘ

Οι Αμερικανικοί κολοσσοί έρχονται στη ΔΕΘ 06.06.2018Πρόσωπα

Microsoft, Coca-cola, Facebook, Google, Cisco δίνουν ραντεβού στην 83η Διεθνή Εκθεση

Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στη μεταμνημονιακή εποχή, μπορεί να γίνει η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, που την τοποθετεί μαζί με την πόλη στο «κέντρο των πραγμάτων».

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη για την αμερικανική συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη χώρα μας είναι μεγάλο και εστιάζεται στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, του real estate και των logistics. Εσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι για να μεταφραστεί σε επενδύσεις το ενδιαφέρον αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

Πάνω από 30 ηχηρές επιχειρηματικές παρουσίες μετρά, μεταξύ των Αμερικανών εκθετών, το περίπτερο των ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους οι Lockheed Martin, Microsoft, Pfizer, Coca-Cola, Cisco, Hewlett-Packard, Facebook και Google. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης αναμένεται αποστολή υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπερ Ρος, ενώ δεν θεωρείται απίθανη, αν και είναι δύσκολη, σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η φημολογούμενη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Στην προσπάθειά του να προσελκύσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην 83η ΔΕΘ, το Επιμελητήριο προβάλλει μια μεγάλη αγορά, αυτήν της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου πρωταγωνιστεί η Ελλάδα και το κέντρο της είναι η Θεσσαλονίκη, προσπάθεια που κρίνεται επιτυχημένη, αφού ήδη το 90% του αμερικανικού περιπτέρου -με αιχμή την τεχνολογία και την καινοτομία- έχει καλυφθεί.

Με τη σειρά της, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρεμπέκα Φονγκ σημείωσε ότι το καθεστώς της τιμώμενης χώρας δεν κρατάει μόνο 10 ημέρες, αλλά είναι ένα γεγονός με ετήσια διάρκεια, ενώ τόνισε πως η βόρεια Ελλάδα είναι γεωστρατηγικά σημαντική.
Σημείωσε δε ότι κατά διαστήματα τα τελευταία 20 χρόνια οι ΗΠΑ δεν ήταν ιδιαίτερα ορατή χώρα στην Ελλάδα. «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στην Ελλάδα και στους Ελληνες ότι η Αμερική νοιάζεται, ότι η Ελλάδα έχει σημασία» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα