«Οχι» σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. με «πράσινα δεκανίκια»!

«Οχι» σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. με «πράσινα δεκανίκια»!26.04.2018Πρόσωπα

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο κατάμεστο από κόσμο Πολεμικό Μουσείο, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε απάντηση σε εξωθεσμικά κέντρα που, όπως είπε, πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση με... δεκανίκια του σημιτικού ΠΑΣΟΚ...

...εκφράζοντας την αντίθεσή του στη στρατηγική Σαμαρά για σύμπραξη με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στους πρώην

ψηφοφόρους της Ν.Δ. που εγκατέλειψαν το κόμμα μετά το 2009, ψηφίζοντας κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της Ν.Δ.

Τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση «Στη στροφή της Ιστορίας, έτοιμοι για τη νέα πρόκληση» του αντιπροέδρου της Βουλής άνοιξε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έστειλε σαφή μηνύματα προς την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και τις μεθοδεύσεις για αποστρατείες κορυφαίων στελεχών, λέγοντας ότι η δύναμη της Ν.Δ. είναι η συνύπαρξη των διαφορετικών απόψεων, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. κήρυξε πανστρατιά. Παλιά και νέα στελέχη θα δώσουμε τη μάχη», απαντώντας και σε όσους, με πρόσχημα την... ανανέωση που χρειάζεται το κόμμα, θέλουν να προχωρήσουν σε εκκαθαρίσεις.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απέρριψε τα ανοίγματα προς τη Χαρ. Τρικούπη, λέγοντας: «Πρέπει να στείλουμε καθαρά μηνύματα για να βγάλει τη χώρα η Ν.Δ. από τα αριστερά αδιέξοδα. Δεν αρκεί να ενωθούμε όλοι πέρα από τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό, χρειάζεται δουλειά και επιμονή, πίστη στα ιδανικά μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε με νόημα: «Αν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό με δεκανίκια, εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια». Το «παρών» στην εκδήλωση, πέραν του Κώστα Καραμανλή, έδωσαν ακόμη οι Γιάννης Πλακιωτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, και σχεδόν όλη η Κ.Ο. της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα