Ο παθιασμένος βουλευτής που... όργωσε το γήπεδο

Ο παθιασμένος βουλευτής που... όργωσε το γήπεδο22.03.2019Παρασκήνιο

Οταν ο Θ. Καράογλου (εν βρασμώ ψυχής) ζητούσε επιτακτικά από τον διαιτητή να συνεχίσει τον αγώνα

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Το έχουμε ζήσει και αυτό! Προ δεκαετίας, «γαλάζιος» βουλευτής, και συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Καράογλου, είχε πραγματοποιήσει μια άκρως εντυπωσιακή «είσοδο» στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης. Ποιος ήταν ο λόγος του μεγαλοπρεπέστατου βουλευτικού «ντου» στο γήπεδο; Μα, για να εξηγήσει στον διαιτητή

Λάζαρο Πολατιάν, που εκείνη τη στιγμή είχε διακόψει το παιχνίδι Ηρακλή - Ολυμπιακού, τι εστί οφσάιντ!

Ο φανατικός με τον Ηρακλή βουλευτής, που μάλιστα δήλωσε πρόσφατα πως η ομάδα «είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, είναι μεράκι, είναι πάθος», είναι προφανές ότι εισέβαλε στο γήπεδο δίχως να το πολυσκεφτεί, κοινώς «εν βρασμώ ψυχής». Σηκώθηκε από την εξέδρα των επισήμων και έτρεξε προς το κέντρο του γηπέδου, αρχίζοντας να... κατσαδιάζει τον διαιτητή, φωνάζοντάς του να συνεχίσει τον αγώνα.

«Συνέχισέ το, απομένουν τρία λεπτά μέχρι τη λήξη. Ασε να παιχτεί μπάλα και μην τινάζεις το παιχνίδι στον αέρα» ακουγόταν να λέει ο βουλευτής, με τους παράγοντες της ομάδας να προσπαθούν -χωρίς επιτυχία- να τον ηρεμήσουν. Την επομένη του περιστατικού, ο βουλευτής, μετανιωμένος ή πιθανώς φοβούμενος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως αυτά τα πράγματα «δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Ο -αν μη τι άλλο θερμόαιμος- Θεόδωρος Καράογλου υποστήριξε ότι η στάση του δεν ήταν απειλητική. «Ο διαιτητής θα πυροδοτούσε τον αγώνα αν τον διέκοπτε, και αυτό ήταν που ήθελα να αποφύγω. Ζητώ συγγνώμη αν η εικόνα που φάνηκε δίνει λάθος εντύπωση. Δεν ήταν απειλητική η στάση μου, απλά ήθελα να αποφύγω να πυροδοτηθεί ένας τόσο ήρεμος αγώνας με τη διακοπή» είχε δηλώσει. Κάποιοι ικανοποιήθηκαν με τις εξηγήσεις που έδωσε ο βουλευτής, υποστηρίζοντας ότι και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι και έχουν αδυναμίες. Αλλοι πάλι δεν πείστηκαν ιδιαίτερα, μιλώντας για επίδειξη ισχύος από την πλευρά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα