Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Ομόνοια και πέρασε ξανά στους ομίλους του Champions League

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε με άνεση το προβάδισμα του πρώτου παιχνιδιού χθες στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, μένοντας στο 0-0 με την Ομόνοια, και θα συμμετάσχει για 20ή φορά στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Δίκαια πρόκριση για τους «ερυθρoλεύκους», που ήταν ανώτεροι των Κυπρίων και στα δύο παιχνίδια.

Με την αγαπημένη

του ευρωπαϊκή συνταγή παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε δηλαδή σχήμα με ενισχυμένη τη μεσαία του γραμμή (4-3-3), που απαρτιζόταν από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά. Άλλωστε, οι Κύπριοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη και αναζητούσαν διακαώς ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες (που χθες αγωνίστηκαν με την μπλε εμφάνισή τους) ήταν πιο επικίνδυνοι, ενώ φώναξαν για τράβηγμα του Ελ Αραμπί εντός περιοχής. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Ραντζέλοβιτς στο 19ο λεπτό, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Το σύνολο του Μπεργκ, από την πλευρά του, είχε σαφώς πιο επιθετικό προσανατολισμό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Και στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ανοιχτό παιχνίδι, με τους «ερυθρολεύκους» να απειλούν με σουτ του Καμαρά, που απέκρουσε ο Φαμπιάνο στο 61′, και τέσσερα λεπτά αργότερα να έχουν τεράστια χαμένη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς. Ο γκολκίπερ της Ομόνοιας ήταν σε εξαιρετική βραδιά, λέγοντας «όχι» σε πλασέ του Μασούρα στο 82′ και σε σουτ του Εμβιλά στο 87′.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέγιακς, Λούφτνερ, Λανγκ, Χουμπότσαν (70′ Κακουλής), Τζιωνής (84′ Σενέ), Βίτορ Γκόμες, Κούσουλος, Μποτεάκ, Ντούρις, Παπουλής (70′ Ασάντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Καφού), Ραντζέλοβιτς (74′ Μασούρας), Βαλμπουενά (90+2′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Ομόνοια, Champions League,olybiakos, omonoia, Champions League