Μητέρα Οσάμα Μπιν Λάντεν: Ηταν πολύ καλό παιδί που κάπου έχασε τον δρόμο του

Μητέρα Οσάμα Μπιν Λάντεν: Ηταν πολύ καλό παιδί που κάπου έχασε τον δρόμο του04.08.2018Πρόσωπα

Σχεδόν 17 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου η μητέρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν άνοιξε τις πόρτες της έπαυλής της στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της.

Η 70χρονη Αλία Γκανέμ φωτογραφήθηκε δίπλα σε ένα κάδρο του Οσάμα και μίλησε στη βρετανική «Guardian» για τον πολυαγαπημένο της γιο που,

όπως τόνισε, «κάποια στιγμή έχασε τον δρόμο του».

«Ηταν ένα πολύ καλό παιδί ως τη στιγμή που, όταν πήγαινε στο πανεπιστήμιο, γνώρισε κάποιους ανθρώπους που του έκαναν πλύση εγκεφάλου. Τον άλλαξαν, τον έκαναν άλλο άνθρωπο» λέει σήμερα η Αλία, η οποία για αρκετά χρόνια αρνούνταν να μιλήσει για τον πρωτότοκο γιο της. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται η Αλία είναι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και κυρίως ο Αμπντουλάχ Αζάμ, ο οποίος στην πορεία έγινε πνευματικός σύμβουλος του Οσάμα. «Του έλεγα να μείνει μακριά τους. Ποτέ δεν παραδέχθηκε σε εμένα τι έκανε, γιατί με αγαπούσε πολύ». H Αλία θυμάται με νοσταλγία την τελευταία φορά που είδε τον γιο της, το 1999 στο Αφγανιστάν, έξω από την Κανταχάρ.

Η Γκανέμ έδωσε τη συνέντευξη έχοντας κοντά της τους δύο γιους της Αχμάντ και Χασάν και τον δεύτερο σύζυγό της Μοχάμεντ αλ Αττάς - που μεγάλωσε τον Οσάμα από την ηλικία των τριών ετών, όπως και τα αδέλφια του. Η οικογένειά της παραμένει μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες του Βασιλείου του Κόλπου, έχοντας χτίσει με τις κατασκευαστικές εταιρίες που διαθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης Σαουδικής Αραβίας. Οταν η Αλία αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί στο διπλανό δωμάτιο, ο γιος της Αχμάντ είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι σε άρνηση εδώ και 17 χρόνια. Τον αγαπούσε τόσο πολύ, που αρνείται να τον κατηγορήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα