Κυβερνητική σιωπή για το θάψιμο της Μέρκελ στον Κυριάκο

Κυβερνητική σιωπή για το θάψιμο της Μέρκελ στον Κυριάκο28.08.2019Πρόσωπα

Ούτε λέξη για τα γερμανικά δημοσιεύματα που «τορπίλισαν» την αυριανή επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο

Υποβαθμίζει διά της σιωπής η κυβέρνηση τη γερμανική «τορπίλη» παραμονές της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και της συνάντησής του με την Ανγκελα Μέρκελ.Από την κυβέρνηση απέφυγαν οποιαδήποτε δημόσια

αναφορά σε πρόσφατο δημοσίευμα της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο η Μέρκελ «θάβει» κανονικά τον Ελληνα πρωθυπουργό (όπως και τον Αντώνη Σαμαρά), τον οποίο ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αντιμετώπιζε ως μη έμπιστο πρόσωπο, ενώ η όποια βελτίωση της σχέσης των δύο πλευρών οφείλεται -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στην αλλαγή στάσης της Ν.Δ. έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε καμία νύξη στο εν λόγω θέμα και εξέφρασε την προσδοκία της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης στις επαφές του με τη Γερμανίδα καγκελάριο να συνομιλήσει στο ίδιο «εξαιρετικό» κλίμα όπως και στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπου υπήρξε συναντίληψη σε βασικά ζητήματα της οικονομίας.

Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ανακοινώνοντας την αυριανή συνάντηση, έστελνε και ένα σαφές μήνυμα πυγμής έναντι της Ελλάδας, υπονοώντας ότι η καγκελάριος κατά τη θητεία της έχει «καθαρίσει» τέσσερις κυβερνήσεις στην Αθήνα.

Ο πέμπτος

Στην ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πέμπτος Ελληνας πρωθυπουργός που συναντά την καγκελάριο, με τη συνοδεία φωτογραφιών από συναντήσεις της κυρίας Μέρκελ με τους προκατόχους του κ. Μητσοτάκη: τον Αλέξη Τσίπρα, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους στο ζήτημα της ονομαστικής μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, με τον Στέλιο Πέτσα να τονίζει ότι η κυβέρνηση προτάσσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για να κερδίσει την αξιοπιστία των εταίρων της με στόχο τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2021.

Πάντως ένα από τα θέματα που αναμένεται να τεθούν -δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Βερολίνο και ο Χρήστος Σταϊκούρας- είναι η επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Ολες οι τεχνικές που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ευπρόσδεκτες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα