Κύπρος: Στη μαύρη λίστα η Ελλάκτωρ!

Κύπρος: Στη μαύρη λίστα η Ελλάκτωρ!04.07.2018Επιχειρήσεις

Πενταετής αποκλεισμός από δημόσια έργα της θυγατρική της Helector μετά τα σκάνδαλα με τον ΧΥΤΥ Λάρνακας και τον ΧΥΤΑ Πάφου

Νέα απόφαση-καταπέλτης εναντίον της Ελλάκτωρ του Μπόμπολα στην Κύπρο.

Η Επιτροπή Αποκλεισμού της Κύπρου αποφάσισε τον αποκλεισμό της Helector Cyprus Ltd, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε δημόσιες συμβάσεις από τις 9/3/2016 και για διάστημα πέντε χρόνων.

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια του σκανδάλου με τις υπέρογκες χρεώσεις και τις κατηγορίες για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο έιχαν κατηγορηθεί η εταιρία και προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί από το φθινόπωρο του 2017 ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα, με τη σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, προχωράει και η δίκη κατά στελεχών της Helector Cyprus στην Κύπρο, ενώ η κυπριακή Δικαιοσύνη δεν έχει ανακαλέσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει το 2016 εναντίον του Λ. Μπόμπολα, γεγονός που δεν του επιτρέπει να βγει εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού της Κύπρου δικαιώνει τον δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρία για τη συμμετοχή της στα σκάνδαλα των ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου, ζητώντας τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις.

Στην προσφυγή που προηγήθηκε της απόφασης αποκλεισμού της Helector Cyprus από οποιοδήποτε δημόσιο έργο για πέντε χρόνια αναφέρεται ότι «πρόσωπο το οποίο είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρίας, και σύμφωνα με τις παραδοχές που έγιναν είχε εμπλοκή στα γεγονότα της υπόθεσης αυτής ώστε να διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κατέχει διοικητική θέση στη μητρική εταιρία, που είναι και μέτοχος της κυπριακής εταιρίας, και στον όμιλο».

Με την αναφορά αυτή το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου εκτιμάται ότι «φωτογραφίζει» ουσιαστικά τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος είναι ο μόνος από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση ο οποίος παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ (μητρική της Helector Cyprus) και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ.

Keywords
Αναζητήσεις
ελλάκτωρ κύπρος, ελλακτωρ
Τυχαία Θέματα