Κοσμοναύτης ύμνησε την Ελλάδα από το Διάστημα

Κοσμοναύτης ύμνησε την Ελλάδα από το Διάστημα 23.03.2018Πρόσωπα

Ενα διθυραμβικό μήνυμα για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό έστειλε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Διάστημα, ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Αντόν Σκάπλεροφ.

Το μήνυμα του κορυφαίου Ρώσου κοσμοναύτη,

ο οποίος έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ηρωα της Ρωσίας, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Ετους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας.

Ο ίδιος, λοιπόν, κρατώντας στα χέρια του το σήμα του ΕΟΤ, το οποίο, όπως λέει, συμπεριέλαβε στη λίστα των προσωπικών του αντικειμένων, αφού χαιρετίζει την έναρξη του Ετους Τουρισμού, αναφέρεται στη στενή σύνδεση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με τη χώρα μας. «Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα» τόνισε στο μήνυμά του, αφού η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή των Ρώσων διαστημανθρώπων για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους, μετά την πολύμηνη παραμονή τους στα πέρατα του σύμπαντος.

Παράλληλα, ο Αντόν Σκάπλεροφ αναφέρεται με ιδιαίτερα θερμά λόγια και στον «Ελληνα Ορφέα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα. Μάλιστα, εξομολογείται ότι γνώρισε τα τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη από έναν Ελληνα φίλο του και από τότε τα παίρνει μαζί του για να τον συντροφεύουν στα ταξίδια του. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μια φαντασμαγορική συναυλία στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης ΜΙΤΤ, που θα λάβει χώρα στη Μόσχα.

Σημειώνεται πως το Ετος Τουρισμού αποτελεί μια πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και περιλαμβάνει σειρά δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, ο Σκάπλεροφ στο μήνυμά του δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε μία από τις πολλές δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο εορτασμού του Ετους Τουρισμού και συγκεκριμένα στο 1ο Φεστιβάλ Αρχαίας Κληρονομιάς της Ρωσίας, που διοργανώνεται σε περιοχές της χώρας όπου υπήρχαν αποικίες ελληνικών πόλεων από τους αρχαίους χρόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα