Κοροϊδίας συνέχεια

Κοροϊδίας συνέχεια22.03.2018Άρθρα

Αντί να δώσουν τα κλεμμένα, έρχεται νέο σοκ για τους συνταξιούχους

Του
Κώστα Κατσαφάδου*

Μπορεί η κυβέρνηση να ποντάρει στη σκανδαλολογία για να πολώσει και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, όμως την ίδια ώρα συνεχίζει την κοροϊδία προς τους πολίτες. Χαρακτηριστικά όσα είπε χθες η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και αφορούσαν την κλοπή χρημάτων από τους συνταξιούχους. Αντί να επιστρέψει, όπως οφείλει, η κυβέρνηση τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις επικουρικές συντάξεις

τους, πετά το... μπαλάκι στους δανειστές ζητώντας έγκριση από αυτούς!

Δηλαδή οι 220.000 άνθρωποι θα περιμένουν να δώσει το πράσινο φως η τρόικα, την ώρα που αποδεδειγμένα τους έχουν κρατήσει παράνομα χρήματα. Και αυτό την ώρα που μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 52.000.000 έως 57.000.000 ευρώ! Δηλαδή κάτι λιγότερο από όσο στοιχίζει η στρατιά των δικών τους παιδιών που έχουν τακτοποιήσει με διάφορους τρόπους.

Οι συνταξιούχοι όμως δεν βιώνουν μόνο την κοροϊδία, αλλά τους ετοιμάζουν και νέο «κοστούμι» περικοπών. Και αυτό γιατί μέσα στον χρόνο θα γίνουν νέες μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων που, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ.! Σε αυτά περιλαμβάνονται η περικοπή 18% στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, η μείωση του αφορολογήτου, η κατάργηση των οικογενειακών παροχών, το «πάγωμα» των αυξήσεων στις συντάξεις έως το 2022 και η κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2020.

Είπατε κάτι; Δηλαδή, δεν τους δίνουν τα 57.000.000 ευρώ που τους χρωστούν, αλλά ετοιμάζονται να τους πάρουν και από πάνω 20 δισ., φέρνοντάς τους ακόμη χειρότερες μέρες. Εκτός αν σκέπτονται να τους εξαπατήσουν πάλι, μοιράζοντάς τους στο τέλος του χρόνου πάλι κάποιο επίδομα, που θα το έχουν χρυσοπληρώσει στην πράξη οι ίδιοι οι συνταξιούχοι από τις περικοπές που θα τους έχουν κάνει.

Αυτή είναι η δήθεν κοινωνική πολιτική της «αριστερής» κυβέρνησης. Γι’ αυτό όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο η αλήθεια θα τους κυνηγά σε κάθε βήμα τους. Οι πολίτες όχι μόνο δεν βλέπουν φως στο τούνελ, αλλά όλο και περισσότερο σκοτάδι. Το μείγμα φόρων και περικοπών διαλύει τις οικογένειες και καταστρέφει την όποια προσπάθεια ζωντανέματος της αγοράς.

Και αυτό δεν αλλάζει όσα... φάρμακα που αυξάνουν την πόλωση κι αν ρίξει στην πολιτική «αγορά» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

* Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

Keywords
Τυχαία Θέματα