Κατάληψη στο γραφείο του Γαβρόγλου έκαναν οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας

Κατάληψη στο γραφείο του Γαβρόγλου έκαναν οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας13.12.2018Παιδεία

Αιτία, η πιθανή μεταφορά υπηρεσιών σε άλλο κτίριο

Δεν έφταναν οι μαθητές και οι φοιτητές, και χθες έκαναν στον Κώστα Γαβρόγλου «έξωση» από το γραφείο του και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας! Συγκεκριμένα, σε κατάληψη στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι, αποδεικνύοντας ότι η αντίληψη του χαβαλέ (αλλά και της κατάληψης) από τα σχολεία

έχει διεισδύσει και στον χώρο των υπαλλήλων της εκπαίδευσης.

Τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε ο σύλλογος των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας μετά τη φημολογία που κυκλοφόρησε περί απομάκρυνσης του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και του Γραφείου Υποδοχής Κοινού από το κτίριο στο Μαρούσι, ενώ πιο «ευφάνταστα» σενάρια θέλουν όλες τις υπηρεσίες να μεταφέρονται στο κτίριο του Κεράνη στον Πειραιά.

Η χθεσινή ημέρα δεν κύλησε ομαλά, διότι το κτίριο παρέμεινε κλειστό, ενώ ακόμη και ο υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να κάνει τα ραντεβού του στις γειτονικές εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τις προηγούμενες ημέρες, και μετά τις διαδοχικές καταλήψεις που έκαναν φοιτητές και μαθητές στο υπουργικό γραφείο, μελετήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας του κτιρίου. Μεταξύ των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η μεταφορά του Κεντρικού Πρωτοκόλλου σε άλλο κτίριο.

Πηγές κοντά στην πολιτική ηγεσία υποστηρίζουν ότι αυτή η πρόταση εξετάζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη από καταλήψεις και κινητοποιήσεις εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ πηγές από τον σύλλογο υπαλλήλων υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δυσχεράνει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, που θα είναι αποκεντρωμένη από το γραφείο εισερχομένων και εξερχομένων.

Αναφορικά με το σενάριο μετεγκατάστασης στο κτίριο του Κεράνη, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της πολιτικής ηγεσίας, αυτό δεν αφορά τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, αλλά αυτές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που έχουν παραμείνει στο κτίριο «κληρονομιά» από την εποχή της υπουργίας Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα