Καστανίδης: «Ολοι λάθος για την ηγεσία της Δικαιοσύνης»

Καστανίδης: «Ολοι λάθος για την ηγεσία της Δικαιοσύνης»06.06.2019Πρόσωπα

Σε διαφορετική γραμμή από το ΚΙΝ.ΑΛ. και τη Ν.Δ. βρίσκεται ο Χάρης Καστανίδης για τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε τον πυρήνα της κριτικής που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι όλοι έκαναν λάθος. Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει παραβίαση της συνταγματικής τάξης με το timing του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει

μόνο θέμα πολιτικής δεοντολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χάρης Καστανίδης κάλυψε πολιτικά την πρωτοβουλία Καλογήρου, λέγοντας ότι, αν και με καθυστέρηση, «σωστά» απευθύνθηκε στη Ν.Δ., αφήνοντας όμως αιχμές επειδή δεν απευθύνθηκε και στα άλλα κόμματα και χαρακτήρισε λάθος της Ν.Δ. την άρνηση συνεννόησης.

Ο κ. Καστανίδης άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού επειδή διάλεξε την τρίτη επιλογή προσώπου της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Σε ό,τι αφορά τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καστανίδης σημείωσε ότι τυπικά μπορεί να υπογράψει το Π.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών στον διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων, επικαλούμενος τον νόμο Καστανίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα