Και ο Σαλβίνι «πυροβολεί» τον Τζ. Σόρος!

Και ο Σαλβίνι «πυροβολεί» τον Τζ. Σόρος!05.06.2018Ειδήσεις

Τον κατηγορεί ότι κερδίζει από τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. «Η Ιταλία δεν θα μετατραπεί σε καταυλισμό» λέει ο νέος ΥΠΕΣ

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Aλλο ένα μέτωπο με ευρωπαϊκή κυβέρνηση -μετά την ουγγρική- φαίνεται ότι άνοιξε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος, καθώς κατά του μεγαλοεπενδυτή στρέφεται τώρα και η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα ήταν η Λέγκα που κατηγόρησε τον Σόρος

ότι επωφελείται από τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κάνοντας προφανώς αναφορά στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Προσφυγικό και χρηματοδοτούνται από τον κερδοσκόπο επιχειρηματία. Σε συνέχεια του μπρα ντε φερ που ξέσπασε μετά τις εκπεφρασμένες απόψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο Σόρος δεν δίστασε να απαντήσει, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Λέγκα ότι δεν αποκλείεται ο ίδιος να χρηματοδοτείται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο πολυεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ για την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη εν γένει και στη νέα ιταλική κυβέρνηση». «Δεν γνωρίζω εάν ο Σαλβίνι χρηματοδοτήθηκε από τη Μόσχα, αλλά ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει» υποστήριξε.

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο επικεφαλής οικονομικής πολιτικής της Λέγκα Κλαούντιο Μπόργκι απάντησε στον Σόρος υποστηρίζοντας ότι «εάν ο Σόρος ανησυχεί για την ιταλική κυβέρνηση, τότε αυτό σημαίνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» και κατέληξε τονίζοντας ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τον Σόρος και όλους όσοι έχουν κερδίσει από τους θανάτους ανθρώπων.

Πονοκέφαλος στην Ε.Ε.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας από την πλευρά του έχει πετύχει ήδη να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του για το Μεταναστευτικό, οι οποίες μάλλον θα προκαλέσουν νέο πονοκέφαλο στις Βρυξέλλες. Μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5 ο Σαλβίνι επανέλαβε ότι «η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό. Θα εργαστούμε για να ευαισθητοποιήσουμε τις γειτονικές χώρες».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο γραμματέας της Λέγκα τόνισε ότι «η ιταλική οικονομία θα μπορούσε μόνο να ωφεληθεί από καλές σχέσεις με τη Ρωσία», διότι «ο εχθρός αυτή τη στιγμή είναι η ισλαμική τρομοκρατία και όχι ο επεκτατισμός της Ρωσίας».
Λίγο αργότερα με tweet του ο Σαλβίνι αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό τόνισε: «Ή η Ευρώπη θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ασφάλεια στη χώρα μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε άλλες οδούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα