Και νέες γραφικότητες από Βαρουφάκη

Και νέες γραφικότητες από Βαρουφάκη31.10.2018Παρασκήνιο

Εμφάνισε με αλαζονεία τον εαυτό του ως θύμα του Σόρος αλλά και ως τον μοναδικό... αντιστασιακό απέναντι στην τρόικα και στα Μνημόνια

Τα όρια της γραφικότητας αγγίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης (φωτό), που βάλλει κατά πάντων προκειμένου να κερδίσει λίγη δημοσιότητα, προβάλλοντας τον εαυτό του ως τον μοναδικό... αντιστασιακό απέναντι στην τρόικα και στα Μνημόνια. Με τη χαρακτηριστική έπαρση και αλαζονεία

που τον διακρίνει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία του ΜέΡΑ 25, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (News247) ότι «είμαι ο μόνος που δεν σας έκοψε ούτε ένα ευρώ και αντιτάχθηκε σε ένα νέο Μνημόνιο. Είμαι περήφανος γι' αυτό και δυστυχισμένος για το ότι δεν εκπληρώθηκε ο στόχος μου για αναδιάρθρωση του χρέους».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφάνισε τον εαυτό του ως θύμα του... Σόρος, λέγοντας ότι «ο Σόρος ζήτησε από τον Τσίπρα την αποπομπή μου από την κυβέρνηση».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποίησε πρωτοφανείς όρους κατά του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντάς τον «διανοητικά ασταθή και πολιτικά νεοφασίζοντα», ενώ μίλησε απαξιωματικά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και, φυσικά, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «το μεγαλύτερο asset του Τσίπρα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας «θα πρέπει να έχει εικόνισμα του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του». Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ο κ. Βαρουφάκης ότι οι δανειστές «πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον κ. Τσίπρα, γιατί το καλύτερό τους είναι να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ένας ηγέτης της Αριστεράς».

Τα σχολιανά του άκουσε και ο «σταυραδελφός» -κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Γιάνη Βαρουφάκη- Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα η πολιτική που ασκεί» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 για τον κ. Τσακαλώτο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι συνδέεται με παλιά φιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αποπεμφθεί για «εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος». Ειδικά για τον Ολλανδό πρώην επικεφαλής του Eurogroup και «βαστάζο και καμαρότο του Σόιμπλε», όπως χαρακτήρισε τον Γ. Ντάισελμπλουμ, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι είναι «αγράμματος και αστοιχείωτος».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Δεν κόβει πλέον... εισιτήρια

Η χώρα και η κοινωνία πληρώνουν ακόμη τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που εφάρμοσε (όχι, φυσικά, ερήμην του πρωθυπουργού) ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης κατά το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Ιστορία θα αποτιμήσει επακριβώς τη ζημιά που συσσωρεύτηκε, για να κάνει το «σόου» του ο πρώην υπουργός, ο οποίος ομολογουμένως μπορεί να απέτυχε στα υπόλοιπα αλλά κατέχει άριστα την επικοινωνιακή τέχνη. Προσωπικά ο ίδιος βγήκε πολλαπλά κερδισμένος από τις προ τριετίας πιρουέτες του. Προφανώς πιστεύει ότι με ανάλογες μεθόδους θα καταφέρει να βγει τώρα από την πολιτική αφάνεια και να γίνει πάλι πρωταγωνιστής. Ομως οι παραστάσεις του δεν κόβουν πια εισιτήρια...

Ανδρέας Καψαμπέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα