Καμπάνια «Apodixi please»

Καμπάνια «Apodixi please»13.08.2018Οικονομία

Η ΑΑΔΕ βάζει τους τουρίστες στο «παιχνίδι» των φοροελέγχων

Μετά την... «Τρίαινα», η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκινά μια νέα επιχείρηση -ενημερωτική αυτή τη φορά- κατά της φοροδιαφυγής, με στόχο να βάλει και τους τουρίστες στο «παιχνίδι» των ελέγχων.

Ο λόγος για την καμπάνια που ξεκίνησε η ΑΑΔΕ με ονομασία «Apodixi please», με στόχο να

ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τα κόλπα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι στη χώρα μας προκειμένου να κλέψουν την Εφορία.

Η καμπάνια αναπτύσσεται σε δύο πεδία. Καταρχάς, με καταχωρίσεις σε ξένα sites, τα οποία σε οδηγούν σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της ΑΑΔΕ. Εκεί, οι τουρίστες ενημερώνονται ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις (ταξί, περίπτερα) μπορούν να πληρώνουν με κάρτα και, ως εκ τούτου, οι υπόχρεοι, π.χ. εστιατόρια ή καφέ, δεν έχουν το δικαίωμα να τους ζητούν μετρητά. Επιπλέον, ενημερώνονται ότι άπαντες υποχρεούνται σε έκδοση απόδειξης, και μάλιστα μέσω ταμειακής μηχανής -πάλι με ελάχιστες εξαιρέσεις-, με την επισήμανση ότι αν δεν λάβουν απόδειξη δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Οι τουρίστες ενημερώνονται, μάλιστα, με την αντιπαραβολή δύο φωτογραφιών για το γνωστό κόλπο, όπου, αντί απόδειξης, ο «πονηρός» επαγγελματίας φέρνει το δελτίο παραγγελίας.

Το δεύτερο πεδίο της καμπάνιας «τρέχει» στις πύλες εισόδου της χώρας, κυρίως στα αεροδρόμια, με αφίσες «Apodixi please», όπου με ένα μικρό κειμενάκι οι τουρίστες αφενός ενημερώνονται για το δικαίωμά τους να πληρώνουν με κάρτα, αφετέρου καλούνται να ζητούν απόδειξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα