Η «Πρωτοβουλία» θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η «Πρωτοβουλία» θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές03.12.2018Πρόσωπα

Ποιος ο ρόλος του Μπουτάρη στην παράταξή του. Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου επικεφαλής

Από τη
Φανή Χαρίση

Ο κύβος ερρίφθη! Η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» αποφάσισε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να κατέβει στις εκλογές, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Η δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας” επιβεβαίωσε τη βούλησή της να συνεχίσει

την πορεία που χάραξε ο Γιάννης Μπουτάρης και η παράταξη τα τελευταία χρόνια με την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές. Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας των πολιτών που θα τη στηρίξει, απαιτούνται συγκλίσεις και συνεργασίες, πράγμα που επιπλέον επιβάλλει και ο νέος εκλογικός νόμος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η «Πρωτοβουλία» αναμένεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα σε μια διαδικασία εκλογής νέου υποψηφίου, ο οποίος πιθανότατα θα προέρχεται από τα «σπλάχνα» της, καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, ενώ ο κ. Μπουτάρης, όπως ανακοινώθηκε, αυτήν την εβδομάδα θα καλέσει «σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων, των δημοτικών παρατάξεων και της κοινωνίας των πολιτών της πόλης».

Η κίνηση αυτή, όπως περιγράφεται από την παράταξη, έχει ως στόχο «να επιτευχθεί η ευρεία συμπαράταξη όλων των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται να συνθέσουν τις διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες προγραμματικές προτάσεις για μια ανοιχτή, εξωστρεφή και δημοκρατική Θεσσαλονίκη».

Συνάντηση

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε εκδήλωση γευσιγνωσίας βρέθηκαν τυχαία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook κοινοποίησε τη συνάντηση. «Οχι, δεν τσουγκρίσαμε ποτήρια με τον Γιάννη Μπουτάρη» έγραψε προσθέτοντας:
«Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σε ένα ραντεβού το οποίο όφειλα να κλείσω οπωσδήποτε και πάλι όχι για να τα “τσουγκρίσουμε”».

Keywords
Τυχαία Θέματα