Η περίεργη «εμπλοκή» του Σόρος με το facebook

Η περίεργη «εμπλοκή» του Σόρος με το facebook16.11.2018Ειδήσεις

Τα μεγάλα σκάνδαλα και ο αποπροσανατολισμός

Μεγάλη έρευνα των «New York Times» σχετικά με τους τρόπους που χρησιμοποίησε το facebook προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια σκάνδαλα που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του αποκαλύπτει τις απαράδεκτες μεθόδους εταιρίας δημόσιων σχέσεων που κλήθηκε να «σώσει» το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους «New York

Times», το facebook προσέλαβε την εταιρία συμβούλων δημόσιων σχέσεων Definers, που ιδρύθηκε από ομάδα Ρεπουμπλικάνων και ειδικεύεται σε έρευνες για την αντιπολίτευση. Μία από τις τακτικές της Definers ήταν η δημοσίευση δεκάδων αρνητικών άρθρων εναντίον άλλων κολοσσών τεχνολογίας, όπως η Google και η Apple, με στόχο να στρέψει την προσοχή του κοινού μακριά από τα προβλήματα του facebook. Τα κακόβουλα δημοσιεύματα εμφανίζονταν αρχικά στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα NTKNetwork.com, η οποία ανήκει στην Definers, και στη συνέχεια αναδημοσιεύονταν σε άλλες ιστοσελίδες, όπως η Breitbart.

Δυσφήμηση

Την ίδια ώρα, η συμβουλευτική εταιρία προσπάθησε να δυσφημήσει τους επικριτές του facebook, υποστηρίζοντας ότι πίσω από αυτούς κρύβεται ο Τζορτζ Σόρος.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, η Definers κυκλοφόρησε μία έρευνα που συνέδεε τον μεγιστάνα με «ένα ευρύ κίνημα ενάντια στο facebook», ωθώντας την ίδια ώρα τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν τις οικονομικές διασυνδέσεις μεταξύ του Σόρος και ομάδων, όπως η Freedom from Facebook, η Color of Change και άλλες, που έχουν οργανώσει διαδικτυακές καμπάνιες κατά του facebook σχετικά με φυλετικές διακρίσεις και την παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι το facebook, μετά τη δημοσίευση των «New York Times», ανακοίνωσε πως διέκοψε κάθε συνεργασία με την Definers.

Keywords
Τυχαία Θέματα